Forum > i30 GD
[i30 GD] xenony
peter0071:
--- Cytat: "piwi" ---Kolega nigdzie nie napisał, że ma reflektory przystosowane do xenonów. Jakby tak było to nie bawiłby się przecież w HIDy.
Jak dla mnie problem leżeć może po stronie samych HIDów a konkretnie przetwornic. Sprawdź zestaw na dowolnym, innym samochodzie.
--- Koniec cytatu ---
Witam wszystkich dodam że reflektory sa zwykłe (soczewki) .Cały zestaw HID-ów przy wyłączonym silniku świeci prawidłowo,problem pojawia się gdy silnik jest odpalony.Po włączeniu świateł mijania żarniki błysną i gasną a na gniezdzie żarówki jest brak zasilania.Przetwornice są OK bo zamieniałem z kolegą.Jakiś moduł musi odcinać zasilanie,tylko jaki i co?
Denny4:
Tak, odcina. (...)
Twój samochód odcina zasilanie. On wie jakie żarówki powinien mieć zamontowane. (...)
Myślałem że jednak macie trochę zdrowego rozsądku i kulturalnie wyniesiecie się z tą mdłą gadką na coś płytszego (czyt. bardziej odpowiedniego) typu zapytaj.one*.pl
(...)
Naprawdę dajcie spokój nie ośmieszajcie się bardziej, okażcie drobinę honoru.
Korekta postu, na troochę bardziej kulturalny. Bo był mniej. +Reg. III 9. g: nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Wymazanie cytatu + warn. tekla
i30crdi:
W zupełności zgadzam się z przedmówcą.
Później jeżdżą tego typu osoby i oślepiają innych kierowców.
To że wy dobrze widzicie to nie znaczy, że kierowcy z naprzeciwka coś widzą.
Jest to bardzo niebezpieczne, sam nie raz gdy zostaję oślepiony to albo zwalniam do zera (bo nic nie widzę), albo kilka sekund jadę na czuja (jeśli się nie spodziewam).
Grozi to kolizją lub potrąceniem (gdy ktoś akurat idzie po poboczu, to nieszczęście gotowe, nie pomogą nawet odblaski).
Przekujmy może ten temat w coś dobrego.
Jakie żarówki używacie, aby bezpiecznie jeździć? Macie coś sprawdzonego?
tekla:
i30crdi, nie przekuwajmy tematu w coś niezgodnego z tytułem wątku. Rozmowa była o ksenonach, które zostały kategorycznie odradzone i bardzo dobrze. Temat niech wisi, dla potomnych, coby im się nie zachciało :P
Nawigacja