Forum > i30 GD
[i30 GD] Czujnik deszczu - automatyczne wycieraczki
atyll:
Zakupilem uzywany czujnik i oto czym sie roznia:
STARY:
"NOWY":
Jak widac pod starym jest jakas czarna plytka, nie wiem czy ona przeszkadza w czyms (zaslania biale diody) czy po prostu czujnik byl uszkodzony, ale gdy podlaczylem "nowy"-używany i przylozylem do tej gumopodobnej plytki - wycieraczki dzialaja. Troche dziwi mnie, ze gdy mocniej przycisne (nie jest na stale przyczepiony jeszcze) wycieraczki lepiej dzialaja (czulej i szybciej) ale sadze, ze po poprawnym zamontowaniu (jutro) bedzie dobrze.
Dziekuje wszystkim za porady!
Yahoou:
Witam.
Wie ktoś może jak w tej wersji rozwiązana jest sprawa automatycznych wycieraczek? Czy jest może tak jak z auto-światłami: wystarczy wymienić czujnik oraz manetke i gra..?
Tak się składa, że dokupiłem ładną manetke z obsługą automatycznych świateł i w komplecie była manetka do auto-wycieraczek. Pomyślałem, że może wykorzystam. ...
kosmos2011:
II
.
zcyber:
Przypadkiem na stronie http://blog.daum.net/partnering/6876145 znalazłem tutorial na temat podłączenia czujnika deszczu do Hyundaia Granger HG (trzeba przetłumaczyć google translatorem) może dało by się zaadaptować do I30 ??.
kacluk1987:
a nie trzeba przypadkiem zacząć od zmiany szyby na taką obsługującą czujnik deszczu?
Nawigacja
[#] Następna strona