Forum > i30 GD
[i30 GD] Czujnik deszczu - automatyczne wycieraczki
kosmos2011:
Robisz wszystko tak jak w instrukcji. Napisz szczegółowo co źle działa.
atyll:
Wycieraczki ustawione na poziomie 1 do góry (od polozenia neutralnego). Pokretlo ustawione na poziomie "auto". Po przekreceniu kluczyka wycieraczki chodza raz - tak jak w instrukcji opisano. Nastepnie polewam szybe woda z butelki (cala szybe) i ani drgna. Na poziomie 1 jezeli pokretlo szybkosci ustawie na "2" a potem z powrotem na "auto" znowu raz przejada.
Wajcha na poziomie 2 lub 3 - wycieraczki dzialaja. Wajcha raz w dol z poziomu 0 - dzialaja raz. Przy spryskiwaczach tez dzialaja.
Pokretlo szybkosci nic nie zmienia w polozeniu wycieraczek na 1 poziomie wajchy.
Sprawdzone takze w trasie przy mzawce i deszczu - w polozeniu 1 i pokretle na auto - nie dzialaja, tak jak i na trybie szybkosci 1 czy 2 w pokretle.
bobekos:
ja bym sobie darował ten czujnik w "święty spokój"
atyll:
Moze i tak, jednak jezeli to kwestia czesci to zel do przyklejenia kosztuje 30 zl, a sam czujnik uzywany ok 40 zl. Gdy jest mzawka szybko chodzace wycieraczki bardzo mnie irytuja, jak i manualne uzywanie. Moze jakies kompulsje, ale nie lubie rozpraszania podczas monotonnych czynnosci. Napisalem tutaj w nadziei, ze ktos cos moze rozpozna.
Jutro przyjdzie nowy-uzywany czujnik. Czy jezeli go podlacze i recznie przyloze do szyby jednoczesnie polewajac ja woda - powinno dzialac?
paradoks1:
Chyba nie zadziała bez żelu . Sprawdż i podziel się wiedzą :)
Nawigacja
[#] Następna strona