Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Pęknięty wahacz
kosmos2011:
Problem dotyczy także Elantry XD więc kopiuje to co napisał Mariusz.
--- Cytuj ---Jeśli kogoś dotknął problem peknietego wahacza prosze o nr telefonu oraz pomoc w znalezieniu linków. Info w temacie: http://www.forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?f=2&t=13444 - forum Coupe
Pozdro
--- Koniec cytatu ---
Cezary51:
U mnie, dwa lata temu, się złożył lewy, sytuacja podobna, z zewnątrz nic od środka przegnity. Prawy sprawdzony niby ok. Po roku odkryłem w nim pęknięcie i też został wymieniony. Warto więc sprawdzić. U mnie się też złożył przy manewrowaniu tak ,że "nic" się nie stało.
wtom:
to standard. wahacz gnije zaraz za sworzniem. u mnie zobaczyłem to na przeglądzie, pojawiły się dziury z przodu blachy wahacza. wada fabryczna ->polegająca na braku odwodnienia w tym miejscu. nowe wahacze są już poprawione. komplet oryginalnych hyundaia kupiłem za 540zł.
21mariusz03:
Jak chcecie to możecie dać mi na priv nr tel bo turbo kamera się tym zainteresowala
wtom:
pomimo, ze auto ma już 15 lat to taka "niespodzianka" jest poważnym zagrożeniem dla życia. rozumiem zaniedbanie np. luzu sworznia ale w zasadzie takie coś jak gnijący wahacz nie powinno mieć miejsca.
Nawigacja
[#] Następna strona