Forum > i30 FD
Radioodtwarzacz i regulacja oświetlenia deski rozdzielczej
grzech:
Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi dotyczącej możliwości słuchania radia bez konieczności przekręcania kluczyka w stacyjce.
Właśnie wczoraj wróciłem z wymiany oleju po 1500km i zadałem w ASO kilka nurtujących mnie pytań.
Co do radia... nie ma możliwości aby "przepiąć" radia tak aby można je załączać bez kluczyka w stacyjce.
Powodem ma być to iż całą elektryką steruje "BODY COMPUTER" <co?> , i nie ma możliwości uruchomienia radia z pominięciem komputera.
... A szkoda ....
Jaroń:
Od dwóch tygodni pomykam I30 CW i zauważyłem dziwną przypadłość w systemie audio. Otóż już 3 bądź 4 razy podczas użytkowania radia nagle zmianiła mi się siła głosu (tzn. podskoczyła w górę np. z poziomu 5 na 10). Nie było to przypadkowe przycisnięcie przycisku regulacji siły głosu na kierownicy czy gałki na panelu radia. Tak po prostu radio zaczynało głośniej grać podwając siłę głosu.
Czy ktoś spotkał się z czym takimś ?
pozdrawiam
michald79:
Witam!
Też tak kiedyś miałem, ale pomogło ustawienie opcji w konfiguracji radia:
Setup --> RDS --> TA Vol. na wartość 0.
Pozdrawiam
Kałasznikow:
--- Cytat: "Jaroń" ---Od dwóch tygodni pomykam I30 CW i zauważyłem dziwną przypadłość w systemie audio. Otóż już 3 bądź 4 razy podczas użytkowania radia nagle zmianiła mi się siła głosu (tzn. podskoczyła w górę np. z poziomu 5 na 10). Nie było to przypadkowe przycisnięcie przycisku regulacji siły głosu na kierownicy czy gałki na panelu radia. Tak po prostu radio zaczynało głośniej grać podwając siłę głosu.
Czy ktoś spotkał się z czym takimś ?
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Witam .Też to miałem jakieś 2 tygodnie temu.
Poprawiłem w setupie głośność domyślną i na razie jest ok.
pozdrawiam
Jaroń:
Faktycznie, ustawienie opcji w konfiguracji radia:
Setup --> RDS --> TA Vol. na wartość 0 chyba pomogło, bo jak na razie wszystko jest OK.
Nawigacja
[#] Następna strona