Forum > i30 FD

Radioodtwarzacz i regulacja oświetlenia deski rozdzielczej

<< < (6/9) > >>

Miromat:

--- Cytat: "grzech" ---.... Czy istnieje możliwość aby radio było załączone bez konieczności wkładania kluczyka do stacyjki? Wiem że to sprawy oszczędzania akumulatora... ale jest to dla mnie dyskomfortem.
--- Koniec cytatu ---

Nie przesadzajmy z tym oszczędzaniem akumulatora. Przepuszczenie zasilania przez stacyjkę to tylko zabezpieczenie przed pozostawieniem włączonego radia po wyjściu z samochodu. Tu przy wyłączonym radiu nie powinno być żadnego poboru prądu, przynajmniej w przypadku mojego radia (Kenwood). Minimalny pobór jest tylko na linii podtrzymania pamięci. Pół roku temu przerobiłem sobie instalację tak, aby radio omijało stacyjkę i nie zauważam żadnych negatywnych oznak w akumulatorze. A samochód stał nieruszany nawet po 2 tygodnie.

gummi.cezar:
Jeszcze raz dam upust mojej dezaprobaty dla firmy Hyundai:
Wyświetlacz radia zawiera mnóstwo "ikon", których znaczenie jest zupełnie pominięte w instrukcji.
Ostatnio na przykład zauważyłem, że przy temperaturze 2 st. C pojawia się znaczek "*" obok temperatury. Ciekawy zupełnie bezużyteczny bajer ;-)

A takich znaczków przy włączonym radiu jest dużo:

"ST", "LO", znak wieży nadajnika - co one oznaczają ?

Mogę się jedynie domyślać, że "ST" znaczy STEREO.
A reszta ?

grzech:

--- Cytat: "gummi.cezar" ---
"ST", "LO", znak wieży nadajnika - co one oznaczają ?
--- Koniec cytatu ---

Opisy w radiu (ustalone metodą dedukcji):
ST - STEREO
LO - sygnał nadajnika stacji mocny (LOCAL)
DX - sygnał z nadajnika słabszy

Istnieje również wyszukiwanie stacji radiowych tematycznie używając przycisku na panelu PTY (dla CD zmiana katalogów płyty CD)

gummi.cezar:

--- Cytat: "grzech" ---Opisy w radiu (ustalone metodą obserwacji)
--- Koniec cytatu ---

Chyba tylko to nam pozostaje - własne obserwacje.
Wielkie dzięki grzech !

perqsista:

--- Cytat: "bobchip" ---Jeszcze jedno: jak masz Comfort to czy masz regulowane oświetlenia radia i tablicy?

Bo to światło wieczorem mnie dobija
--- Koniec cytatu ---

W Comfort jest regulacja i to płynna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej