Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] awaria skrzyni
volcan:
--- Cytat: "lotarr" ---Jeśli się nie mylę i wyciągnę bezpiecznik od abs to komputer nie powinien zliczać prędkości z czujników. Sprawdzę czy dalej będzie pokazywało prędkość przez OBD.
--- Koniec cytatu ---
Przeglądnij od razu wszystkie bezpieczniki w skrzynce - ten od ABS-u jest i tak wewnątrz auta.
lotarr:
Wyjęcie bezpiecznika od ABS powoduje, że w ogóle nie można odpalić fury. Poza tym poddaje się. Jutro auto jedzie na lawecie do serwisu. Sprawdziłem wtyczkę speed sensora- napięcie dochodzi, ale pomiędzy masą i sygnałowym mam 9 V przy wyłączonym silniku i załączonym napięciu. Wydaje mi się, że powinno być 0V. Jak zacząłem przeglądać kostki w skrzynce bezpiecznikowej auto umarło, nie mogę odpalić. W silniku na żadnym bezpieczniku ECU nie ma napięcia. W kabinie nie ma napięcia na 3 bezpiecznikach- bezpieczniki sprawne. Po włączeniu stacyjki nie słychać przekaźników i pompy. Poddaję się.
[ Dodano: 2016-05-19, 20:34 ]
Niedługo minie rok jak nie działa mi prędkościomierz... licznik sprawny, wiązka także. Szkoda że dostęp do impulsatora jest taki ciężki. Czy w kia były inne skrzynie automatyczne niż w santa fe?
lotarr:
Poszukuję schematów automatycznej skrzyni biegów do modelu sm 2,7 v6 benzyna a dokładnie w jaki sposób realizowany jest napęd impulsatora prędkościomierza.
kosmos2011:
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
lotarr:
Jeśli impulsator napędza ta plastikowa zębatka to jest możliwym, żeby uszkodzeniu uległ napęd impulsatora bez awarii skrzyni. Zajebista perspektywa- część za 5$ wymiana za tysiące pln...
[ Dodano: 2016-05-20, 18:37 ]
byłem u mechanika... wyjęcie skrzyni 1000pln...
Nawigacja
[#] Następna strona