Autor Wątek: [Accent LC] Jakie pokrowce na siedzenia pasują najlepiej.  (Przeczytany 3506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafreality

• Gość
[Accent LC] Jakie pokrowce na siedzenia pasują najlepiej.
« dnia: 18 Lipiec 2015, 16:13:12 »
Witam.
Dzisiaj nieszczęśliwie wypaliłem dziurę papierosem w siedzeniu, niewielką ale widoczną. Zamiast tapicera, po którym nie wierzę, że będzie jakoś to wyglądało, zdecydowałem się na zakup pokrowców.
Na allegro sporo ofert, jednak są bardzo dziwnie opisy.
Na przykład Accent 00-06 lub opisane, że pasują do Accenta,  i10, i20, i30, i40 bez podanego rocznika (?).
Czy w Accencie III są takie same wymiary siedzeń, czy może bardziej w I generacji ?
Które wybrać, żeby pasowały ? Może coś polecicie? Środek szary, więc szare lub czarno szare chyba będą pasować najlepiej.
Czy pasują siedzenia z innego Hyundaia idealnie? Tzn. te zatrzaski z tyłu od tylnej kanapy itp? Może bym kupił inne fotele z regulacją wysokości itp?

Tom

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipiec 2015, 12:09:51 »
ja jakieś 5 lat temu kupiłem tzw. koszulki za ok 30-35 zł z wysyłką na allegro. Nie pasują idealnie bo to produkt uniwersalny ale się ,,ułożyły" i jakoś to wygląda. Oczywiście teraz są już troche zniszczone, do tego kot ostrzył sobie na nich pazury ale dzięki nim siedzenia ocalały i są jak w nowym samochodzie a koszulki za jakiś czas wywale i kupie sobie nowe. Na tylną kanapę nie kupowałem bo stwierdziłem, że z tylnej kanapy korzysta się okazjonalnie, a wszelkie zakupy woże zawsze w bagażniku więc kanapa się nie zniszczy. No ale można kupić cały zestaw w zależności od potrzeb. To jest chyba najtańsze rozwiązanie.

rafreality

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lipiec 2015, 16:42:23 »
Dzięki za radę. Tapicer ma mi przeszyć siedzeni i nie będzie poznać.