Autor Wątek: [i30 GD] Luźnie szyby drzwi  (Przeczytany 5458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek103

• Gość
[i30 GD] Luźnie szyby drzwi
« dnia: 17 Lipiec 2015, 07:17:10 »
Witam, sprawa wygląda następująco szyby we wszystkich drzwiach po opuszczeniu ich np. do polowy są luźne i gdy zamykam drzwi z uchyloną szybą lub jadę po jakichś sporych nierównościach to słychać nabijanie szyby o uszczelki. problem oczywiście zgłaszany w serwisie i oczywiście według nich tak ma być. Sprawdziłem parę samochodów z 2012 r i rzeczywiście we wszystkich te szyby były luźne. Ale już 2014, które stały na salonie nie miały takiej przypadłości. Ze względu na to, że definitywnie rezygnuję ze współpracy z serwisem (uważam, że większych niekompetentnych partaczy chyba niema), chciałbym wyeliminować te luzy we własnym zakresie, czy są jakieś patenty na tego typu luzy? czy zostaje wymiana uszczelek? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Lucressi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lipiec 2015, 23:38:07 »
Też o to pytałem. Tzn sprawa tyczy się tylko tylnych drzwi. Jak je złapiesz ręką to maja luzy po bokach. Powiedzieli mi, że tak to jest zrobione. Natomiast nie ma mowy o tym by podczas jazdy szyby telepotały, a już tym bardziej były słyszalne. Pamiętaj że ASO - ASO nie równe.

Offline r@kson79

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Sierpień 2018, 07:48:22 »
u mnie auto z 2016 roku wagon dokładnie ta sama przypadłość. będę na przeglądzie gwarancyjnym to zapytam co jest grane. powiem Wam szczerze że ostatnio odwiedziłem jeden z salonów ASO pozwoliłem sobie wejść na warsztat i zawriowałem jaki PRL. strach zostawiać auta.