A masz dywaniki dodatkowe? Bo, też miałem kilka razy zaraz po kupnie auta problem z odpaleniem a okazało się, że sam sobie zrobiłem problem. Otóż w salonie przy kupnie dostałem gumowe wycieraczki dedykowane do ix20. Tylko, że sa tak dziwnie wycięte pod pedałem przyśpieszenia oraz nie mają gumy na podstawkę pod lewą stopę, to postanowiłem sobie dołożyć kawałki gumowego dywanika tu i tam. A, że miałem stary dywanik z malucha, to wyciąłem takie dwa kawałki gumy, jeden pod pedał gazu, drugi na cały podnóżek po lewej stronie, jednak aby nie zjeżdżał, to zrobiłem go taki szeroki, że wchodził aż pod oryginalną gumową wycieraczkę. I tu był problem, ponieważ grubość gumy tego dołożonego dywanika była za duża i ograniczała skok pedału sprzęgła o jakieś kilka milimetrów a jak wiadomo aby odpalić silnik trzeba wcisnąć pedał sprzęgła. Właśnie ograniczenie skoku pedału sprzęgła było powodem. Albo wyłącznik zapłonu przy pedale sprzęgła szwankuje, albo wystarczy ten wyłącznik wyregulować, albo za słabo wciskacie sprzęgło, albo w ostateczności coś wam padło.