Autor Wątek: [Sonata NF] AIR BAG  (Przeczytany 3607 razy)

Offline Marcin W

• Giełda
[Sonata NF] AIR BAG
« dnia: 10 Lipiec 2015, 22:17:01 »
Witam
U mnie w sonacie pojawił się podobny problem.
Po przekręceniu kluczyka lampka zapala się po chwili gaśnie znów się zapała i świeci.
Kostki jak przy innych modelach hultajów i dzieś indziej czytałem  dociskałem i dalej to samo.
po podpięciu kompa wychodzi ze brak komunikacji z air bag.(z innymi systemami komp się łączy)
dokopałem się też do kompa od poduszek kostki też dociśnięte nie mogę się tylko dostać do kostki poduszki pasażera.
A wszystko zaczeło się od tego że napuściłem pianki do czyszczenia i klimy.
czy coś zaciekło gdzieś i robi zwarcie czy przypadek.
zdublowa łem chyba zapytanie z innym modelem ale tam znaleazłem najbardziej podobny przypadek co mój z santa fe dokładnie.jak coś nie tak to przepraszam.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Sonata NF] AIR BAG
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipiec 2015, 22:45:29 »

Offline Marcin W

• Giełda
[Sonata NF] AIR BAG
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipiec 2015, 22:56:43 »
też się dokopałem do tego nie było odzewu napisałem do kolegi na P.W może odpowie.

[ Dodano: 2015-07-15, 20:13 ]
witam ponownie.
po wizycie w trzech warsztatach i próbach podłączenia kompa nie udało się wychodzi błąd komunikacji albo że się nie da połączyć z air bag.
do innych systemów bez problemu się łączą.
i mówią albo brak zasilania modułu od air bag albo że ,,zdechł,,
Ma ktoś jakieś pomysł co można jeszcze zrobić czy sprawdzić przed zakupem modułu.
bezpiecznik dobry.

fireman

• Gość
[Sonata NF] AIR BAG
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Luty 2016, 20:10:51 »
Kolego a zwijak pod kierownicą jest ok ?

Offline Marcin W

• Giełda
[Sonata NF] AIR BAG
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Marzec 2016, 20:18:29 »
jeszcze lampka od poduszek z dobry miesiąc świeciła i drażniła oko i sama znikła po podłączeniu kompa bez problemu się połączył z poduszkami i tylko pokazał błąd zasilania czy coś w tym stylu ale takie coś wyskakuje podobno za każdym razem po odpięciu aku.w aucie.
Do tej pory nic nie świeci.
Myślę że ta pianka czy coś co po niej zostało wyschła do reszty i zadziałało.
Bo jak mówią mechaniory że jak świeci lampka od air bag to poduchy nie zadziałają w razie dzwona.
Lepiej nie sprawdzać.
A nastepnym razem pojadę do jakiegoś warsztatu na czyszczenie nawiewów w razie coś niech się oni martwią że popsuli.