Autor Wątek: [Accent LC] Zamarznięty amortyzator?  (Przeczytany 8565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wygibusek2

• Gość
[Accent LC] Zamarznięty amortyzator?
« dnia: 04 Luty 2012, 17:31:13 »
Jak pech to pech ,wczoraj postawiłem autko i było ok dziś rano tył nierówno.Tył od strony kierowcy sztywny jak kamień ,a koło wchodzi po karoce.Pojechałem na stację diagnostyczną ,amor wykazuje ok ,gość podniósł tył auta jedna strona 30 cm ,a druga na ziemi.Pozostaje pytanie co to może być ,czy możliwe by zamarznięty amortyzator wykazywał dobre wskazania,czy też może sprężyna????
Dzięki za odpowiedzi

lukaszl86ldz

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Luty 2012, 20:43:33 »
no to byleś na diagnostyce i facet nie powiedział w czym leży problem ?

Offline IgoReCzeK

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Luty 2012, 21:36:06 »
wygibusek2, sorry, ale Twój opis jest jakiś chaotyczny. :-/ Jak amor zamarznie, to jest koniec - jedziesz jak wozem drabiniastym, no chyba, że za długo trzymaliście samochód w stacji diagnostycznej i mu odpuściło (wówczas testy przejdzie pozytywnie). Jak by pękła sprężyna, to widać od razu bo karoseria siada.

wygibusek2

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Luty 2012, 11:34:01 »
SorRy,  Igoreczek, ale fakty są takie jak opisałem ,pojechałem na diagnostykę i na szarpakach wyszło amortyzator 63 procent,auto rzeczywiście siadło  stało może dziesieć minut na stacji wiec nie sądzę by puścił .Diagnosta też podejrzewa sprężyna albo amor

MarcinW90

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Luty 2012, 00:15:12 »
może poduszka zawieszenia  :-/

Renata89

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Luty 2012, 14:48:23 »
U dziewczyny w aucie zamarzl kilkakrotnie az wkoncu sztrzelil, olej sie rozlal i zostala jedynie wymiana. Stawiam ze powodem byl brak oslon amorkow, popekaly ze starosci. Wczoraj jej wymienilem na nowki Monroe wraz o odbojami i oslonami :-)  mysle ze bedzie ok ;-)
Pozdrawiam Tomek

wygibusek2

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Luty 2012, 20:11:35 »
Finał  tematu przymarzł amortyzator o dziwo na diagnostyce wcześniej wskazywało iż amor 62 procent.Wymienione i ok.
Pozdrowienia

Offline IgoReCzeK

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Luty 2012, 08:26:05 »
Temat został wyczerpany - zamykam.