Poszedłem za Twoją radą i (raz jeszcze) wyszukałem tematy z TPMS bo mogło mi coś umknąć.
Tak więc na 11 tematów jakie wyszukiwarka znalazła na forum:
4 bez aktywności minimum od 8 miesięcy
4 zupełnie o czymś innym nie związanym docelowo z TPMS (jakie felgi, przegląd, lub dotyczące ix35, zakup)
1 to aktualnie mój
1 dotyczący Santa Fe bez konkretnych odpowiedzi na zadawane tam pytania jedynie domysły i gdybacje
1 ACCENT pełna diagnostyka (post na kilka stron w którym nie ma żadnej wzmianki o TPMS i jego diagnostyce poprzez komputer) jedyny wspólny mianownik to dodany Tag tematu o treści TPMS i dlatego znajduje się w wynikach wyszukiwania.
Tak więc drogi kosmos2011 jeżeli nadal się mylę i naprawdę coś przeoczyłem to bardzo Cię proszę o precyzyjne wskazanie miejsca w którym znajdują się odpowiedzi na moje pytania.
Nie jestem tu od wczoraj i śledzę na bieżąco większość tematów.
Ten jest od dłuższego czasu martwy i niejako omijany, a sprawa jest bardzo ciekawa i godna uwagi bo wydatek 140zł extra rocznie tylko po to by zaprogramować czujniki jest spory.
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć jaką wersję TPMS-a ma i40 według zamieszczonych materiałów??
Czy to wersja Low end czy High z wyzwalaczem 125Hz przy każdym kole ??
Czy ktoś eksperymentował zamieniając koła z czujnikami miejscami bez programowania ??
Jak wtedy zachowuje się komputer, zgłasza jakieś błędy

Itnieje możliwość dokupienia drugiego kompletu czujników i sklonowania ich numerów ID z oryginałów tylko nie wiem jak się zachowa komputer przy zmianie położenia czujnika.
Koła muszą rotować przód i tył co sezon.