Powoli myśle o zmianie, zwłaszcza ze niebawem rodzinka się powiekszy, zatem kombi ze stajni hyundaia bedzie najlepszym wyborem
Jak to jest z tymi benzynami? 2.0 GDI przed liftem 177KM (178KM zależy od folderu) a po lifcie 165 lub 166 ( chyba tak jak w ix35- który notabene był chyba wcześniej niż ix35). To te same motory? Czy ktoś ma i40 w tej wersji? Spalanie można utrzymać na poziomie średniego 8,5l? Co do 1.6, tych oczywiście jest więcej, co test w necie to inne odczucia. W jednym twierdzą ze czuć moc , a w innym ze to zawali droga. Na papierze mój hultaj ma lepsze osiągi, ale tego w ogóle nie czuć... pytanie jak w i40?
Mało jest wersji 2.0 na rynku wtórnym, kwotę do wydania bede miał coś w okolicy 46 tys (oczywiście przed liftem) chyba ze od razu mi poradzicie zakup za te pieniądze... choć głównie dominują auta w kwocie 40-42 tys... co do diesla, nie wiem, boje sie - nigdy nie miałem
Zawsze mnie tez nurtowało, dlaczego kia trzyma lepsza cenę niż Hyundai? Przez 7 letnia gwarancje? Jak to jest? Modele bliźniacze, a kia średnio 10 tys droższa...