Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Zalety i wady instalacji lpg w samochodach
wodzu666:
Ok, ja jestem pomimo wszystko zdecydowany załyżyć gaz bo miesięcznie robię conajmniej 2 tys. Km. Jeśli ktoś z Was montował instalację w Wawie lub w pobliżu proszę o opinie i namiary.
kml:
--- Cytat: "Legro_Sz" ---jechalem kiedys i zatankowalem normalna benzyne 95 i szczerze - chodzil mnie na niej gorzej jak na gazei
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to jest oznaka tego, że coś jest nie tak. Wszyscy spece od gazu twierdzą, że na gazie jeździ tak samo jak na benzynie a non stop sie okazuje, że po założeniu instalacji jeździ na gazie lepiej niż na benzynie.
Albo robimy gaz jako alternatywne zasilanie które ma być równorzędne z benzyną albo lepiej wyciągnąć bak, włożyć w jego miejsce zbiornik na lpg ze zrobionym zbiornikiem 10l na banzyne i po sprawie i dodatkowo uzyskamy samochód na LPG+ benzyna. Na czym polega ta sytuacjia, że po założeniu gazu samochód jeździ gorzej na benzynie?
--- Cytuj ---A swoja droga ciekaw czemu tego nie zbadali??
--- Koniec cytatu ---
Bo jak by sie okazało, ze LPG szkodzi to lobby gazowe miałoby koszmarny problem. Gdyby sie okazalo że nie szkodzi to lobby samochodowe miałoby problem. W interesie wszystkich lobbystów jest tak żeby nic z tym nie robić.
--- Cytuj ---ODPOWIE MI KTO ODNONIE TYCH INSTALACJI SALONOWYCH?? - bo mnei to ciekawi.
--- Koniec cytatu ---
A co tam ciekawego? Każdy salon _MUSI_ miec w ofercie LPG bo tak ludzie chcą ale np fiat cofa gwarancje na głowice w pandach z lpg ( czytalem o tym ostatnio, instalacja salonowa ale jest dodatkowy zapis w umowie )
Poza tym koszt tej instalacji u nich, koszt przeglądów w ASO oraz takie sformulowanie gwary, które pozwala na wyparcie się wszystkiego załatwia sprawe.
Jarek:
--- Cytat: "Legro_Sz" ---czemu tego nie zbadali??
--- Koniec cytatu ---
Skąd wiesz że nie? Nawet Google oferuje wiele ciekawych artykułów naukowych w tym temacie, wystarczy tylko mądrze zadać pytanie.
BartBartez:
--- Cytat: "kml" ---
a non stop sie okazuje, że po założeniu instalacji jeździ na gazie lepiej niż na benzynie.
--- Koniec cytatu ---
Bywa tak przy starszych instalacjach LPG np II generacji. Po zamontowaniu LPG gazownik przestawia zapłon żeby lepiej jeździł na LPG. Gdy na LPG jeździ dobrze to na Pb już trochę gorzej. Stąd wrażenie że na gazie ma lepsze odejśce.
Przy sekwencji nie ma praktycznie żadnej różnicy. No może jest ale niezauważalna.
e-gen:
--- Cytat: "Legro_Sz" ---
I ODNOSCNIE INSTALACJI V generacji - bo tez mnie to troszke ciekawi:)
--- Koniec cytatu ---
W tej generacji nie ma parownika i gaz jest wtryskiwany w fazie ciekłej do cylindrów.
Problemem jest cena tychże instalacji oraz drogi serwis (np. jak zepsuje się pompa).
Instalacje piątej generacji wyznaczają zupełnie nowy standard w dziedzinie LPG. Gaz wtryskiwany jest tu w postaci ciekłej, co za tym idzie doprowadzające go przewody mogą być elastyczne, nie zaś metalowe. W zbiorniku gazu znajduje się pompa, tłocząca płynny gaz aż do cylindrów. Dopiero tam następuje samoistne rozprężenie gazu i jego przejście do stanu lotnego. Zjawisku temu toważyszy wytwarzanie się niskiej temperatury, co w połączeniu z wtryskiem ciekłego, a nie lotnego paliwa, pozwala uzyskać znacznie lepsze wypełnienie cylidrów i w rezultacie efektywniejsze spalanie. Teoretycznie instalacje gazowe V generacji powinny w granicach kilku procent podwyższać moc silnika i obniżać jego spalanie. W praktyce, z powodu rozprowadzania w Polsce gazu LPG o niższych niż wymagają to standardy europejskie parametrach, można powiedzieć, że nie powodują one zauważalnego spadku osiągów silnika.
Zaletą układów V generacji jest to, że można je stosować praktycznie do wszystkich samochodów wtryskowych. Ich wadą zaś jest koszt. Ceny takich instalacji rozpoczynają się od 5000 zł.
Źródło: http://www.tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=19
Nawigacja
[#] Następna strona