Autor Wątek: [Getz TB] [Getz TB] Jakie amortyzatory do Getza?  (Przeczytany 4753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

forkris

• Gość
[Getz TB] Jakie amortyzatory do Getza?
« dnia: 29 Maj 2015, 17:41:52 »
Witam,

muszę wymienić amortyzatory w moim aucie. Na razie tylko przód ze względów finansowych. W internecie można znaleźć różne marki i opinie, ale chciałbym zapytać Was, co polecacie? Oczywiscie wiem, że Kayaba rządzi :) Ale szukam może równie czegos dobrego w przystępniejszej cenie. W pobliskim sklepie sprzedawca poleca Oyodo. Cena atrakcyjna, ale ciekawe jak z jakoscią... Czy moglibyscie podzielić się Waszymi radami?

Pozdrawiam,

Krzysiek
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:37:58 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maj 2015, 20:38:53 »
Forkris dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

Oyodo to jest pakowacz, a nie producent części i w kartonie może być oryginał jak i ...? Czyli trzeba zaglądnąć do pudełka.

forkris

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Maj 2015, 20:51:32 »
Ok, już poprawiłem.

Wracając do tematu: jak to jest możliwe? Tylko pakowacz? Tzn ze mnie sprzedawca wpuscil w kanal, przejde sie tam... Ale w necie widnieje jako producent częsci... Nie rozumiem...

A czy jesli zamowie i otworze pudelko w sklepie, to dam sobie rade z rozpoznaniem? Maja byc Made in Japan?

Pzdr

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Maj 2015, 21:25:21 »
W przypadku amortyzatorów na obudowie wytłoczone są oznaczenia, numery więc jakieś informacje można wydedukować. Jak masz sklep blisko to wystarczy zajrzeć do kartonu zrób przy okazji zdjęcie oznaczeń. Sprzedawca jak to sprzedawca nie na wszystkim się zna.  

Cytat: "forkris"
Tylko pakowacz? Tzn ze mnie sprzedawca wpuscil w kanal, przejde sie tam... Ale w necie widnieje jako producent częsci... Nie rozumiem...

Przeczytaj tutaj http://japanpoint.pl/pl/oferta/

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maj 2015, 21:32:01 »
Ja mogę polecić bo sam mam założone plus dawniej kupowałem nówki do tico amorki firmy Kayaba. To nie monroe że padają po 40tys przebiegu. Najlepiej kupować gazowe bo są twardsze a drogi coraz lepsze więc wytrzymają więcej.
A kayaby warto szukać produkcji japońskiej bo w getzie mam jednak czeskie.

miszaw71

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Czerwiec 2015, 15:24:14 »
Ja u siebie wstawiłem Kayaby razem z osłonami i odbojami + nowe górne mocowanie i jest miodzio.Operację przeprowadziłem sam na parkingu przed marketem.Wymiana jest dosyć prosta.