Najlepsze forum o Hyundaiu w Polsce
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
. Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Witamy w HKP 2.0 :-)
Strona główna
Forum
TinyPortal
Download
Baza silników
Kontakt
Zaloguj się
»
Forum
»
Auta i problemy
»
Getz
»
[Getz TB]
[Getz TB] Dziwny dźwięk dochodzący z okolic baku
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek:
[Getz TB]
[Getz TB] Dziwny dźwięk dochodzący z okolic baku (Przeczytany 4620 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
HUTA
Gość
«
dnia:
16 Maj 2015, 01:07:22 »
Od jakiegoś czasu niepokoją mnie metaliczne pisku dochodzące najprawdopodobniej z baku. Wygląda to tak że przy ruszaniu/hamowaniu daje się dość mocno słyszeć pisk jakby "skorodowanego wahadła" - piszczy i przestaje, piszczy i przestaje. Nawet po wyhamowaniu do zera jeszcze przez jakiś czas słychać te dźwięki. (do póki porusza się paliwo w baku)
Już mówiono mi że mnie straszy albo że sie czepiam :-) ale ostatnio nawet przechodnie patrzą się na mnie jak na czuba bo słyszą te dźwięki.
Początkowo myślałem że coś dynda i piszczy pod samochodem. Właziłem pod auto i nic takiego tam nie widać. Wsadziłem łeb do bagażnika i kazałem mojej ruszać i hamować :-) drogą wielu prób dochodzę do mety i jestem prawie pewny że to w baku.
Miał ktoś taki problem? Czy to możliwe że pływak poziomu paliwa może dawać takie objawy? Jak najprostrzą drogą dojść do tego pływaka? (czy da się to zrobić bez demontażu zbiornika).
Pomóżcie proszę albo dajcie numer do jakiegoś egzorcysty bo oszaleję z tym samochodem...
«
Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:48:05 przez Brt
»
Kudłaty_1975
Giełda
«
Odpowiedź #1 dnia:
16 Maj 2015, 06:56:30 »
Ja bym sprawdził mocowania baku. Może coś się poluzowało lub skorodowało a ty samym urwało lub nie trzyma i bak ma możliwość przesuwania/ruszania się na/w mocowaniach. Stąd też te piski - tarcie metalu o metal. To mi najprędzej przyszło do głowy. Ale też mogę się mylić.
amig
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
16 Maj 2015, 10:43:36 »
Jest tam luźny element ale plastikowy chyba to odpowietrzacz ale czy to może być to?...
HUTA
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
31 Maj 2015, 22:22:26 »
Usterka zlokalizowana :-)
Pływak w butli LPG :-) jeden z gazowników w mojej wiosce dość zaspanym głosem powiedział, że ni chuchuszka nie da się tego naprawić, ale będę pytał dalej wśród bardziej żywiołowych ludzi :-)
waszek_rmc
Giełda
«
Odpowiedź #4 dnia:
01 Czerwiec 2015, 08:15:01 »
Lol, mam to samo
instalacja jeszcze na gwarancji. Do tego czasami dziwnie poziom lpg pokazuje. Mam tak od tygodnia i powiem szczerze, ze olalem temat. Pytanie, czy cos się może stać?
HUTA
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
27 Czerwiec 2015, 11:42:34 »
Heh... z kolei gazownik któy montował instalację powiedział, że bez większego wysiłku zlikwiduje mi to przy kolejnym przeglądzie za "Bóg zapłać" :-) widać nie każdy autoryzowany serwis STAG'a jest sobie równy...
mówił że to nic groźnego ale za to same dźwięki potrafią być wkurzające...
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
HyundaiKlub.pl
»
Forum
»
Auta i problemy