Autor Wątek: [Getz TB] [Getz TB] Pobór prądu na wyłączonym aucie  (Przeczytany 3903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tOmki

• Gość
[Getz TB] Pobór prądu na wyłączonym aucie
« dnia: 09 Czerwiec 2015, 09:32:51 »
Witam,

Jaki macie pobór prądu na wyłączonym aucie?
Mi ze zdjętym panelem radia, centralnym i alarmem pokazuje 0,18A.
Wg mnie to chyba za dużo.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:47:58 przez Brt »

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Czerwiec 2015, 20:21:47 »
Można zdjąć panel radia i odłączyć/wyłączyć alarm. Ale jak poradziłeś sobie z centralnym zamkiem? Bezpiecznik?

Nie wiem czy w Twoim Gacku tak jest, ale u mnie wskazówka poziomu paliwa cały czas pokazuje jakąś wartość, więc pewnie dochodzi do niej napięcie. Ale nie sądzę, żeby brała aż 0,18A.

Przy napięciu 12V wychodzi ponad 2W zgubionej gdzieś mocy - dość dużo.

Offline bedik

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Czerwiec 2015, 05:30:52 »
Proponuje poczekać chwile przy wykonywaniu pomiaru, w i20 pobór prądu też miałem duży ale po kilkunastu sekundach  spadał, lecz nie pamiętam już jakie były wartości. Podobno spowodowane jest to działającymi systemami które po kilkunastu sekundach wyłączając niepotrzebne systemy

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwiec 2015, 10:45:13 »
Zdjęcie panela od radia raczej niewiele daje bo i tak radio ma dodatkowy przewód na podtrzymanie pamięci. Najlepiej je wyjąć i wtedy zmierzyć bo często ten tanie radyjka mają tak wadę że biorą sporo prądu na czuwaniu.

tOmki

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipiec 2015, 15:35:16 »
Wyszła jeszcze kolejna rzecz - napięcie w instalacji w czasie jazdy. Mam taki miernik do gniazda zapalniczki, z tego co kojarzę to zawsze w czasie jazdy pokazywał ok. 14,3-14,4 V. teraz zaczął pokazywać ok 13,7 - 14,1 V. Akumulator pada? W sumie od nowości ten sam czyli ma już 7 lat.