Forum > Matrix / ix20
[ix20] Akumulator w ix20
rekin323i:
Cześć
Mam 7 letni oryginalny akumulator i czytając wątek od początku taka ciekawostka dzwoniąc do ASO w tym roku doznałem szoku, bo prawie nie pamietają o starych klientach są lub na zamówienie, a 2 lata temu kosztował oryginalny 315-320zł w tym roku 398zł ten 40Ah a 45AH około 415 zł to się nazywa inflacja, bo zamiennik 207x175x190mm kosztuje od 210zł a Exide Carbon EA530 320zł
Ciekawe ich rabatu 10% czy darmowy montaż to max co może dać Aso - wasze zdanie
robaszek127:
Spora cena jak za taki mały aku 44ah i 400zł. Ja kupiłem w brico w promocji do getza 45Ah za 100zł i śmiga już teraz drugą zimę. Exide nie polecam bo to centra i pada ledwo po gwarancji.
kri$:
tu podaje listę akumulatorów które pasują do ix20, z cenami dużo niższymi niż w ASO.
lista
KoTeK:
W marcu mijają 3 lata od zakupu nowego akumulatora i zaczyna mi padać. Samochód będzie miał w maju 7 lat i już przeżył 2 akumulatory. Faktem jest - jazda miejska - masakra - średnia =prędkość z miesiąca 25 km/h. Akumulator nie ma się kiedy ładować.
ELETomek:
--- Cytuj ---Akumulator nie ma się kiedy ładować.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli jesteś tego świadomy powinieneś go wspomóc prostownikiem co jakiś czas. Z drugiej strony w dzisiejszych czasach 3 lata żywotności akumulatora to nie tragedia.
Nawigacja
[#] Następna strona