Forum > Tucson JM
[Tucson] oryginalne radio cd tucson
piotrkiller:
mam u siebie w tucsonie 2007 rok radio kenwooda - dla mnie trochę przyciski nieporęczne i zastanawiam się nad zmianą na oryginalne które montuje fabryka.na allegro jest po 200 zł w stanie idealnym.Prosze o opinie czy radio łądnie gra, czy ma poręczne przyciski, czy ma mp3???? czy wogóle warto je montować???
[ Dodano: 2012-02-04, 14:52 ]
no nie uwierzę że nikt nie ma radia fabrycznego.pomóżcie podjąć mi decyzję.
dareczekw:
Miałem u siebie takie radio z CD jednak wymieniłem na clarina CZ501 bo potrzebowałem zestawu głosnomówiącego na bluetooth. Co do tamtego radio to obsługa jest bardzo prosta ale CD nie ma mp3 a radio nie ma RDSu. Jeśli chodzi o jakość odbioru była całkiem przyzwoita ale brak RDS na dłuższych trasach był kłopotliwy bo musiałem radio dostrajać ręcznie. Podsumowując nie polecam.
piotrkiller:
te akurat na allegro mają RDS ale szkoda że nie mają mp3 niestety.dzieki za odpowiedz.
seboc:
Szukaj cierpliwie.
W swoim egzemplarzu (2008) mam radio z mp3.
Całość audio działa całkiem fajnie.
Po 3,5 roku wszystko działa. Problem chwilowy obserwuję ostatnio gdy włączę auto po 1-2 tyg. postoju. CD przeskakuje, ale objaw mija. Przypuszczam, że ro powoduje osadzająca się wilgoć.
Przedtem nic podobnego nie obserwowałem, ale auto jeździło codziennie.
Teraz dorastam do sprzedaży tuksonika, za parę miesięcy kończy mi się leasing. Sprzedam, jeśli koszt zalegalizowania autka w Niemczech okaże się wysoki. Z drugiej strony, to chciałbym mieć auto, którym mógłbym tanio podróżować do Polski np. wydatek 300EUR w te i we wte boli.
S.
piotrkiller:
powiedzcie jak wam odbiera sprzęt car radio w Tucsonie.Ja posiadam Alpinę i szczególnie w mieście uciekają mi jakby fale,zaczyna przez moment grać głucho i wraca do normalności.Dzieje się to tylko w czasie jazdy. Na postoju gra ok. Radio bez problemu Łapie wszystkie stacje nawet te odległe.Ale wkurza mnie to uciekanie fal. Jak u was grają radia, czy uważacie że antena nie jest za mała w Tucsonie, jak ktoś ma radio fabryczne niech się wypowie jak mu gra.
Nawigacja
[#] Następna strona