Forum > i30 FD

[i30] 1.6 CRDI raz zapala, raz nie

<< < (2/3) > >>

zzamk:
Zwróć uwagę na lampkę immobilizera. Mam podobny przypadek, że raz na 30 odpaleń lampka się nie zapali(pomarańczowy kluczyk). Z tym że u mnie wystarczy wyjąć i włożyć na nowo kluczyk i z reguły po problemie.

piejar:
Czujnik sprawdzałem, gdyby miał wadę to musiałoby się coś dziać w czasie jazdy, a jest OK - nigdy, zadnych problemów, gdy silnik pracuje.
Co do immo - słyszałem przyjrzę się. Czyli jak kontrolka immo się nie zapali to silnik też może nie zapalić?

zzamk:
Tak. Co ciekawe tylko raz na jakiś czas zapisze się bodajże P1696 w obd.

piejar:
OK będę pilnował. Sęk w tym, że u mnie w OBD czyściutko. To mnie najbardziej dziwi.

piejar:

--- Cytat: "zzamk" ---Zwróć uwagę na lampkę immobilizera. Mam podobny przypadek, że raz na 30 odpaleń lampka się nie zapali(pomarańczowy kluczyk). Z tym że u mnie wystarczy wyjąć i włożyć na nowo kluczyk i z reguły po problemie.
--- Koniec cytatu ---

BINGO !!! Problem jest po stronie immobilizera. Objawy są dokładnie te jak opisane powyżej ale u mnie zdarza się to losowo. Wczoraj np 3 razy ale od ostatniego mojego postu był spokój. U mnie nie muszę nawet wyjmować kluczyka - wystarczy przekręcić w tę i nazad i lampka się zapala. Nie zamierzam przy tym grzebać, chyba że bardzo się nasili.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej