Forum > Getz

Spalanie Getz - benzyna vs diesel

<< < (2/5) > >>

Leszek_S.:
Eeeee widzę same praktycznie bezawaryjne Gacki :mrgreen: no i very nice :-D jeszcze jeszcze .... czekam na opinię o dieslach, bo ropę mogę na firmę brać a benzynkę nie :-/

Brt:

--- Cytat: "Leszek_S." ---Ma być niedrogi w zakupie do 10 000 PLN i ekonomiczny, ale za razem bezawaryjny
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że przy tej kwocie mówimy o gacku przed liftem i 3cylindrowym diesel'u.

albert:
Mój gacek siorbie ropę ok. 6 l w cyklu mieszanym, po mieście 6,5 l. Tak dużych mrozów w Szczecinie nie ma, ale przy minus 14 odpalił bez problemu, za pierwszym razem. Ma 7 lat i 97 tys. km i nic , jak do tej pory, w nim nie wymieniam, ani nie naprawiam. Wg mnie jest super.

tomek27:
przegladam ten temat z ciekawoscia i patrzac na roznice w spalaniu to kupowanie diesla jest bezcelowe. spalanie praktycznie takie samo. wady diesla wiadome jak zimno ciezko pali w porownaniu do benzyny a jak dla mnie bardzo wazne jest nagrzewanie sie wnatrza. benzyna ma w srodku juz goraco a w dieslu dopiero szyby odmarzaja.

Leszek_S.:

--- Cytat: "Brt" ---
--- Cytat: "Leszek_S." ---Ma być niedrogi w zakupie do 10 000 PLN i ekonomiczny, ale za razem bezawaryjny
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że przy tej kwocie mówimy o gacku przed liftem i 3cylindrowym diesel'u.
--- Koniec cytatu ---

Mówimy o samochodzie bezwypadkowym z ukierunkowaniem na diesla ;-)

--- Cytat: "albert" ---Mój gacek siorbie ropę ok. 6 l w cyklu mieszanym, po mieście 6,5 l. Tak dużych mrozów w Szczecinie nie ma, ale przy minus 14 odpalił bez problemu, za pierwszym razem. Ma 7 lat i 97 tys. km i nic , jak do tej pory, w nim nie wymieniam, ani nie naprawiam. Wg mnie jest super.
--- Koniec cytatu ---

Znaczy się diesel górą nad benzyniakami :mrgreen:

--- Cytat: "tomek27" ---kupowanie diesla jest bezcelowe.
--- Koniec cytatu ---

Nie bardzo bezcelowe, skoro ropę można wrzucić w koszty a benzynę nie ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej