Forum > Getz

Spalanie Getz - benzyna vs diesel

(1/5) > >>

Leszek_S.:
No właśnie. Jak Wam wychodzi spalanie w tych samochodach. Najbardziej interesuje mnie tryb miejski i mieszany.
Pytam bo niedługo najprawdopodobniej będę się rozglądał za samochodem dla małżonki. Ma być niedrogi w zakupie do 10 000 PLN i ekonomiczny, ale za razem bezawaryjny... Na razie badam Gacka. Tak więc czekam na opinie.

Biorąc pod uwagę obecne mrozy dochodzące do -27*C - ma odpalać :!: :-D

Czy powyżej określonego wieku  trzeba uciekać z samochodem, czy dobrze serwisowany będzie się długo dobrze sprawował?

Kucol:
Getz 2003 rok 74 tyś przejechane pierwszy akumulator ;) dziś zapalił przy -26 ;)
w zimie teraz pali około 7  litrów  po mieście nie jeździ ale jak mama jeździ do pracy (całe 1.6 km to sie nie zagrzeje) i z całego baku wychodzi właśnie te 7 litrów.
W lecie  w drodze na Słowację 4 osoby i bagaż z klima 6.2 z całego baku tak samo w 3 osoby i bagaż droga na mazury ;)

Do tej pory wymienione:
-amortyzatory tył (kyb)
-klocki z przodu (orginały wytrzymały 60 tyśkm)
-płyn hamulcowy
-złącze elastyczne wydechu
-rozrząd
puki co tyle:)

Tiesto83:
W cyklu mieszanym spala 6 litrów. Aku mam Delkora od nowości i nawet dziś zapalił :-)
Jestem też po wymianie sprzęgła, ale to podobno rzadko się zdarza w tym modelu.

klodek:
przebieg 85.000km
miasto....9l LPG
trasa....6l LPG (autostrada do 110km/h)

Usterki:
*wymieniony przełącznik zespolony świateł (130zł nowy w ASO)
*wymienione 2 gumy stabilizatora (18zł sztuka w ASO)
*uszkodzony siłownik centralnego zamka prawego (dokładany był do auta - nie fabryczny) naprawa 30zł i 15min czasu wolnego

Zalety:
*Fabryczny akumulator działa już 8 rok.
*Zawieszenie ok (amory sprawność 70%-80%)
*Mimo LPG silnik pali idealnie nawet przy -30st.C
*wiele wiele innych

ogółem: ja szybko swojego nie sprzedam... :)

Kurako:
Ee ja też na mojego gacka nie moge narzekać :) spalanie około 7l  bezołowiówki95 przy mojej jeździe po mieście.

Wymienione:
- sonda Lambda ( 300 zł ASO Słupsk)
- Przełącznik zespolony świateł (100 zł - samemu)
- akumulator w zeszłym roku.

POLECAM samochód.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej