Autor Wątek: [Lantra J2] Jakie części będą pasować z Lantry do Coupe ?  (Przeczytany 3850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tekkenmoor

• Giełda
[Lantra J2] Jakie części będą pasować z Lantry do Coupe ?
« dnia: 22 Kwiecień 2015, 21:27:08 »
Cześć wszystkim,

mam takie trochę dziwne pytanie, mianowicie jakie części będą pasować z Lantry J2 (1.6 90KM) do Coupe (1.6 115KM) ? Sytuacja jest tego typu że muszę zezłomować Lantre i chciałbym co nieco z niej zabrać (to co łatwo można wymontować). Głownie chciałbym wymontować ABS (czujniki) bo jest drogi, a w Coupe mam błąd prawego czujnika. Jeśli będzie pasować to czy można te (czujniki) w jakiś łatwy sposób wymontować ?

Interesują mnie jeszcze poduszki, obudowa i filtr powietrza,

Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Kwiecień 2015, 00:13:22 »
Nie napisałeś tylko do jakiego Coupe.

Offline Tekkenmoor

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwiecień 2015, 11:42:18 »
Coupe RD 1998 (1.6 115KM)

Cezary51

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwiecień 2015, 16:36:15 »
Do Lantry j1 montowałem czujnik ABS z Coupe. Sam czujnik pasował jedynie kabelki prze lutowałem. Demontaż czujnika bez uszkodzenia jest trudny. Najczęściej są one mocno zapieczone. Wymaga to cierpliwości i nie używania rozwiązań siłowych.

Offline Tekkenmoor

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwiecień 2015, 20:16:12 »
Dzisiaj wymontowałem czujniki ABS, pasują i działają w Coupe. Dolot, filtr powietrza i jego obudowa też pasują. Jutro zobaczę co da się zdziałać z poduszkami, wymontuję też przepustnice bo wygląda podobnie. Pytanie czy cała zwrotnica będzie pasować ?

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwiecień 2015, 23:36:37 »
Silnik jak i układ zawieszenia są identyczne co w lantrze 1.6.
Co do zwrotnic to musisz sprawdzić jakie masz w coupe,ale jakie by nie były (Captive lub Non Captive) to i tak będą pasowały.

Offline Tekkenmoor

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwiecień 2015, 22:09:49 »
Mam jeszcze kilka pytań, co może być przyczyną że wskaźnik od paliwa mi się zacina ? Sytuacja jest tego typu że zatankuje, wskazówka podnosi się, ale jak jeżdżę to już nie opada. Teraz tak, jak odepnę pływak/pompkę  i przekręcę stacyjkę do wskazówka opada. Podepnę z powrotem, wraca do złego miejsca. Myślałem że to wina pływaka i przełożyłem z Lantry, ale nie pomogło.

Czy poduszki powietrzne będą pasować do Coupe ? I czy łatwo można je wymontować ?

[ Dodano: 2015-05-11, 19:09 ]
Pompka/pływak pasują, silniczek tarczki/wskaźnika paliwa też pasuje. Pytanie co jest jeszcze odpowiedzialne za pokazywanie stanu paliwa ? Bo cały czas źle mi pokazuje stan paliwa i nie działa rezerwa ;/