Forum > Lantra
[Lantra J1] Dziwna sytuacja z mrozem i odpalaniem.
pakson:
a nie da rady jakoś sprawdzić czy zawory są ok np. zdejmując pokrywę głowicy i ustawiając tłoki wszystkie cztery w jednej płaszczyźnie a następnie namacalnie czyli kręcąc wałkami sprawdzić czy zawory chodzą bez najmniejszego oporu?, bo kurcze średnią perspektywą jest wydanie 450pln na komplet rozrządu bez gwarancji zadziałania silnika...;/
Waldi678 a czy Ty za każdym razem u siebie wymieniasz komplet? łącznie z pompą wody? 8-)
waldi678:
Kto oszczędza na rozrządzie wyda na mechaników . Zawsze rozrząd powinno sie wymieniać kompletny , oprucz pompy wodnej oczywiście bo pompa wodna jest osobno napędzana, z koła pasowego pompy idzie napęd również na wspomaganie i mozna ją osobno wymieniać :mrgreen:. Przynajmiej w j2 tak jest.
marsmi84:
--- Cytat: "pakson" ---Ty za każdym razem u siebie wymieniasz komplet? łącznie z pompą wody?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "waldi678" ---pompa wodna jest osobno napędzana, z koła pasowego pompy idzie napęd również na wspomaganie i mozna ją osobno wymieniać
--- Koniec cytatu ---
pompa wody jest napędzana paskiem od alternatora...
raczej licz na kompletny remont głowicy mi jak strzelił pasek to wszystkie zawory do wymiany do tego szlif gniazd zaworowych no i przy okazji warto zmienic uszczelniacze
pakson:
no kolejnego remontu nie będę robił bo już raz była robiona i raczej ładować znowu ok 1500pln mi się nie widzi:) mam nadzieję że obędzie się bez tego i skończy się cala ta sytuacja pozytywnie...:)
marsmi84:
z czystej ciekawości daj znać jakie wyniki sekcji zwłok ;) pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona