Autor Wątek: [ix35 EL] wspołpraca USB i xperia sp  (Przeczytany 19835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

B.Wojcieszak

• Gość
[ix35 EL] wspołpraca USB i xperia sp
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Październik 2015, 14:29:00 »
a gniazda nie maja swoich bezpiecznikow? moze ktorys poszedl?

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Październik 2015, 15:42:42 »
Jeżeli wraz ze wzrostem prądu spada napięcie, a na to wszystko wskazuje, to masz zbyt cienki przewód łączący gniazdo z akumulatorem. Wówczas jego rezystancja jest spora i przy sporym prądzie występuje spory spadek napięcia na tym przewodzie, a więc na jego końcu jest dużo niższe napięcie niż na początku.

Inna opcja to usyfione gniazdo, wówczas jest znaczna rezystancja połączenia i podobnie jak powyżej. Panowie to czysta fizyka, tu nie ma co czarować.

damian1982

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Luty 2016, 19:13:41 »
Odgrzewając nieco temat to wygląda na to, że gniazdo USB jest nisko prądowe - czyli służy bardziej do podłączenia pendrive'a niż ładowania telefonu/ nawigacji, które mają wyższy pobór mocy. U mnie bez problemu wszystkie ładowarki działają w gniazdach 12V.

Dzióbel

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Luty 2016, 15:20:33 »
Ja również zauważyłem, że niestety bardzo słabo ładuje mój telefon. Standardowo w USB powinno być wydajnościowo około 500mA. W tym przypadku chyba tyle nie ma, bo mój telefon nie jest w stanie się naładować (może kilka %)

Offline nomi9

• Giełda
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Luty 2016, 21:59:43 »
Mam tel. Samsung G-350 ładuję przez USB bez żadnego problemu.

Paweł K.

• Gość
[ix35 EL] Problem z gniazdem zapalniczki - niski wydatek prą
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Kwiecień 2016, 12:17:21 »
Witam

Mam od niedawna ix35 z 2011 czyli przed liftem itd.
Mam też ajfona6 oraz wydajną ładowarkę samochodową 2.1A
Problem polega na tym że nie ważne do którego z trzech gniazd zapalniczki podłączę ładowarkę wygląda to tak jakby napięcie na niej "migotało". Włącza się i wyłącza przez co nie idzie naładować telefonu.

Szukałem mądrości po tym formu i wszelkich zagranicznych i jedyne co udało mi się potwierdzić to iż problem istnieje także u innych. Z jakiegoś powodu gniazda zasilania nie obsługują odbiorników które ciągną więcej jak 2 Ampery. Nie udało mi się jednak znaleźć rozwiązania tego problemu.

Zakup innej (słabszej) ładowarki nie jest rozwiązaniem lecz ominięciem problemu więc nie poprzestaję na tym. Czy mieliście podobne doświadczenia? Czy któryś z was używa ładowarki samochodowej o poborze prądu większym niż 2A? Dajcie znać proszę.

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [ix35 EL] Problem z gniazdem zapalniczki - niski wydatek
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Kwiecień 2016, 19:05:58 »
Cytat: "Paweł K."
Szukałem mądrości po tym forum

Nie zakładaj nowego tematu jeśli już istniej taki do którego możesz się dopisać.