Autor Wątek: [i30] [i30] Problem z odpaleniem.. Czy to moze byc wina pali  (Przeczytany 5479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

buster

• Gość
[i30] [i30] Problem z odpaleniem.. Czy to moze byc wina pali
« dnia: 13 Kwiecień 2015, 01:41:02 »
Witam! Ostatnio po zatankowaniu na BP mialem maly problem z odpaleniem, odpalił dopiero za drugim razem i jakby sie dusił.. Moze to byc wina paliwa z BP?? Zatankowalem za ok 150 zl a byla prawie rezerwa, po przejechaniu ok 50 km samochod nie byl uzywany 2 dni.. No i pozniej ta niespodzianka wczesniej sie to nie zdarzalo, ale tankowalem zawsze na innej stacji. W sumie od tamtej pory problem sie nie powtorzyl, ale nie spodobalo mi sie to, bo na moje amatorskie oko to objaw wystapienia wody w ukladzie paliwowym. A ostatnio obilo mi sie o uszy cos o niskiej jakosci paliwa na BP... Mieliscie moze podobne problemy? Pozdrawiam

Offline GRZECH

• Giełda
[i30] [i30] Problem z odpaleniem.. Czy to moze byc wina paliwa z BP?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwiecień 2015, 14:53:57 »
.. pompa paliwa?

buster

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipiec 2015, 23:19:20 »
Teraz juz z cala pewnoscia moge powiedziec ze problem byl jednorazowy i na szczescie nie powtorzyl sie.. Nie wiem, wydaje mi sie ze byla to wina paliwa, nie chce robic antyreklamy, ale wszystko wskazuje na to, ze to paliwko bylo jakies "dziwne". Od tego czasu nie tankowalem na BP i jakos nie mam zamiaru tego robic, chociaz zawsze myslalem ze na BP jest paliwo "z gornej polki". Byc moze jestem w bledzie, nie wiem, jesli mieliscie podobne problemy mozecie pisac, bedzie info dla innych.

'

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipiec 2015, 23:45:12 »
BP paliwo z górnej półki to może by było jeśli by sprowadzali je z Zachodu a tak idzie pewnie z orlenu. A wiadomo jak jest u nas przy dużym obiegu to i pójdzie nieraz jakaś partia słaba czy też kierowca za dużo dolał od siebie :-D
Druga sprawa to moga być stare zbiorniki i mały poziom paliwa gdzie było dużo wody na dnie plus stare paliwo bo może im nie schodzi.
Ja tam nigdy na bp nie tankuje bo po co przepłacać skoro na orlenie mam to samo a taniej spokojnie te 20gr taniej.

buster

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipiec 2015, 00:32:22 »
No na paliwo nie ma regoly, jak sie trafi. Ja tankuje na MixPol-u niby malo popularna stacja a nie moge powiedziec zlego slowa na jakosc ich paliwa, jeszcze sie nie zawiodlem a tankuje u nich juz pare ladnych latek.. Szkoda tylko ze nie maja zadnego programu lojalnosciowego.