Autor Wątek: [ix35 EL] Brak uchwytu pasa środkowego pasażera  (Przeczytany 4514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawjot

• Gość
[ix35 EL] Brak uchwytu pasa środkowego pasażera
« dnia: 12 Kwiecień 2015, 19:47:17 »
Witam
Kupiłem, właśnie ix35 w AAAauto. Po 2 tygodniach znalazłem problem - brak możliwości zapięcia środkowego pasażera! Pod oparciem jest "kawał drutu" zamiast zapinki do pasa. W instrukcji "uchwyt C" jest podany jako "opcja". Moje autko jest pięcioosobowe i opcja nie powinna mnie dotyczyć. Moje pytania: Czy jest możliwe, że poprzedni właściciel odpiął uchwyt? Na przykład razem z fotelikiem? Gdzie mogę dokupić taki uchwyt? ASO?
Pozdrawiam
Sławek

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2015, 10:00:00 »
Dziwna rzecz z tym uchwytem pasa. Musisz dokupić go i najprawdopodobniej tylko w ASO, bo wtedy będziesz miał pewność że pas się będzie zapinał. Ciekawe po co poprzednikowi był potrzebny ten zamek...... :evil:

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwiecień 2015, 22:57:59 »
podnieś kanapę i wyjmij klamrę. u mnie tez tak bylo.

slawjot

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwiecień 2015, 20:20:04 »
Cytat: "vqsoft"

Dzięki
Zaraz będę próbował. Tylko ja już za pierwszym razem delikatnie próbowałem to zrobić. ix35 to mój 8 samochód. Różnie w nich było z podnoszeniem siedzenia. W niektórych jest to niemożliwe. Jak to zrobić w ix35?
Przy okazji - jak i kiedy stosujecie przełączniki świateł? od O, (postojowe, to chyba wiem :-D), drogowe i AUTOMAT.
Sławek

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Kwiecień 2015, 20:40:32 »

slawjot

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwiecień 2015, 20:59:23 »
Cytat: "vqsoft"

Dzięki za pomoc.
Kanapę podniosłem i uchwyt się znalazł. Wygląda, że poprzedni właściciel nigdy go nie używał.