Forum > Lantra

problem ze zniknięciem oleju, bo nie wiem jak to nazwać

(1/3) > >>

Cepter:
Witam,
Mam problemik z silnikiem,
Kupilem Lantre z miesiąc temu, przy kupnie bylem w serwisie Hyundaja, podpieli go pod kompa przetrzepali i wyszlo że wszystko jest ok, więc od tamtej pory zacząłem być szczęsliwym posiadaczem tego autka, przed ściągnięciem jej do domu (ok.400km), jeszcze raz posprawdzalem płyny olej itd, wszystko ok. Po przejechaniu ok 1000 km zamontowalem gaz sekfencja, zrobilem kolejne 500km juz na gazie, i sprawdzilem stan oleju, wszystko ok, po przejechaniu kolejnych 600km niespodziewanie zaczął klekotać jak diesel podczas jazdy, zjechalem do boku okazalo się ze bagnet jest such wlalem 2 litry swieżego???, klekotanie się uspokoiło, wycieków z bloku nie widze, w płynie chłodzącym też nie, nie mam pojęcia co się moglo stać pomocy!!!

BartBartez:
Wymieniałeś olej?

Jarek:

--- Cytat: "Cepter" ---okazalo się ze bagnet jest such wlalem 2 litry swieżego???,
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "Cepter" ---nie mam pojęcia co się moglo stać pomocy
--- Koniec cytatu ---

Najpierw sprawdź ewentualne wycieki, może korek w misce jest poluzowany?
Albo zwyczajnie żre olej aż miło ;-)
Dopóki był zalany motodoktorkiem brał ale mniej i dlatego udało się tyle przejechać bez ubytków na miarce.

Zalej świeży olej i pilnuj poziomu = będziesz wiedział co jest grane.

wlad:
ja mialem podobna sytuacje w starym escorcie.poki jezdzilem na krotkich trasach,ubywalo oleju ale dostawalo sie paliwo i w sumie byl stan. :mrgreen:
razu jednego przejechalem ciurkiem 650km i okazalo sie ,ze oleju nie ma .po prostu byl juz zuzyty silnik i na dluzszej trasie paliwo z oleju wyparowalo.

BartBartez:
Gdy olej jest stary, przepalony to auto zaczyna go o wiele więcej wciągać.
A filtr powietrza? Spotkałem się kilka razy z tym, że auto wciągało olej do filtra powietrza bo był zapchany .Ale to było na monowtrysku. Nie wiem jak w innych

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej