Forum > i30 FD
[i30CW] Oświetlenie wnętrza kabiny
jareckialfa:
Dziwnie że 20mm długość ponieważ na rysunku technicznym znalazłem taką żarówkę i miała opis 31mm długości https://bosma.isklep24.pl/zarowka-12-v-8-w-sv8-5-11x30,3,3770,1936
kosmos2011:
Wkradł się błąd tak jak w moim pierwszym poście ma być 30 mm, a nie 20 mm.
Peledinho:
Witam, ja mam za to inne pytanie, w moim i30 nie świecą lampki od lusterek te które są pod klapkami przeciwsłonecznymi. Nie wiem czy to wina żarówek czy czegoś innego, mam problem żeby sprawdzić czy żarówki są dobre bo nijak nie da się wyjąć tej lampki ani tego plastikowego klosza. A może problem tkwi w jakimś bezpieczniki? W załączniku zdjęcie o które lampki chodzi.
Dla zainteresowanych, udało mi się wyjąć lampki, niestety bez odkręcania podsufitki się nie obeszło... Wystarczyło trochę odchylić tak, żeby wcisnąć rękę. W moim przypadku te lampki były trochę zalane klejem i dlatego nie chciały wyjść. 15 minut szarpania sie z tym i w końcu udało sie wyjąć.
Peledinho:
I30 FD 2009r też udało mi się założyć podświetlenie, podpiąłem się do lampek w podsufitce przy schowku na okulary. Dodatkowo udało mi sie przepchnąć kable przez spirale w drzwiach i dodałem też taśmę led na dole drzwi. W nocy idealna sprawa robi świetną robotę. Ja kupiłem taśmę o zimnej barwie. Jedyny problem jaki miałem to to, że taśma led się odklejała, ale kupiłem jakąś dwustronną taśmę w budowlanym i teraz juz trzyma. najlepiej wszystko pospinać na takie uniwersalne wtyki/wsuwki i na to założyć opaski termokurczliwe, wtedy nawet jak się ledy przepalą to tylko wyciągasz i zakładasz nową. Nie trzeba się bawić z izolacją itd. Efekty oceńcie sami na zdjeciach.
weuek:
Mam auto z takim podświetleniem niespełna 3 lata i nie przydało mi się do niczego ani raz (tak samo jak czujnik zmierzchu). Niektóre elementy wyposażenia są jednak niepotrzebne.
Nawigacja
[#] Następna strona