Forum > i30 FD

[i30CW] Oświetlenie wnętrza kabiny

<< < (10/21) > >>

kosmos2011:
Niby wszystko podłączyłeś dobrze. Odłącz to co podłączyłeś i sprawdź czy wszystko wróci do stanu pierwotnego. Zasilanie na lampkach jest cały czas bez kluczyka też, a krańcówki w drzwiach dołączają masę.

Dider:

--- Cytat: "darek69" ---... gasną [...] dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce czy użyciu centralnego zamka ryglującego drzwi będąc już na zewnątrz, w innym wypadku świeci się cały czas, chyba że wyłączam ją ręcznie.
--- Koniec cytatu ---
.
Na pewno świeci się cały czas? Może po czasie zgaśnie? Po około 30 sekundach? Sprawdzałeś?

Adrian:

--- Cytat: "darek69" ---świeci się cały czas, chyba że wyłączam ją ręcznie. Użyłem oryginalnych kabli, które kupiłem razem z lampą, połączyłem żółty z żółtym, czerwony z czerwonym i czarny z czarnym,
--- Koniec cytatu ---

Może banał, ale czy przyczyną nie jest to właśnie, że żarówki w lampce są włączone "ręcznie" (poprzez kliknięcie)? Jeżeli środkowa lampka działała prawidłowo, podłączyłeś 1:1 i przednia lampka też działa prawidłowo to na 99% powinno działać to razem.
Na przedniej lampce są 3 pozycji przełącznika:
- zawsze wyłączone,
- auto,
- zawsze włączone.
Dodatkowo można ręcznie włączyć poszczególne żarówki naciskając na obudowę (klikając). U siebie mam podłączone tak jak Ty, przełącznik na "auto" i żarówki zapalają się/gasną prawidłowo przy otwieraniu/zamykaniu drzwi. Chyba, że przełącznik z przodu ustawię na "zawsze włączone" to świeciłyby do wyładowania akumulatora, nawet po zamknięciu z pilota.

banan02:

--- Cytat: "wwojtas77" ---witam , mam pytanie do kolegów , orientuje się ktoś może czy w i30 2010r. można samemu dołożyć oświetlenie wewnątrz kabiny na większą lampkę wraz ze schowkiem na okulary , a dokładnie czy pod podsufitką są standardowe mocowania na ten schowek , ponieważ po wycięciu podsufitki jeżeli nie będzie to będzie " po ptokach"
Dzięki
--- Koniec cytatu ---

hej,
mam pytanie odnośnie podsufitki, wszystkie fotki jakie sa gdzie ktoś montowal dodatkowo lamkę to jest zaglebienie pod tą lampkę z przodu i mocowania pod nia sa w dachu, a co w przypaku podsufitki gdy nie ma tego zagłębienia. Czy da sie jakoś wymierzyc ten otwór na lampke i czy pod taką podsufitka znajduje sie to mocowanie ( ten płaskownik z dwoma otworami). Z góry dzięki.

http://zapodaj.net/239540a47a275.jpg.html

http://zapodaj.net/d8c87a7ad127f.jpg.html

apikus:

--- Cytat: "banan02" ---Czy da sie jakoś wymierzyc ten otwór na lampke i czy pod taką podsufitka znajduje sie to mocowanie ( ten płaskownik z dwoma otworami). Z góry dzięki.
--- Koniec cytatu ---

Ja użyłem kawałka dywanu do zrobienia szablonu otworu. U nie były otwory pod śruby, ale nawet bez przykręcenia lampka była dość mocno zamocowana.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej