Forum > i30 FD

[i30CW] Oświetlenie wnętrza kabiny

<< < (6/21) > >>

bobekos:
Piwi mam teraz dylemat czy kupić tanie z linka choodego. Czy zaryzykować i kupić te z mojego linka. Szukając na allegro philipsa i osrama to te 2 miały większą temperaturę barwową. Nie wydaje mi się że to wina wejścia u mnie w aucie...:/ Co do blachy to wiadomo że skoki napięcia między włączaniem standardowym i z podświetleniem wnętrza w manetce też mają wpływ na żarówki. Nie ukrywam bo b podobają mi się ledy i chcę do nich wrócić...:) Czy zaryzykować i wydać kasę piwi? :)

piwi:
Twoje pieniądze więc nie mnie nimi dysponować. Nie mniej jednak polecam kupić porządne i cieszyć się ładnym i trwałym światłem. Neoluxy z Twojego linka to dobre LEDy, robione przez OSRAMa, ale zwróć uwagę że są słabsze od Philipsa czy samego OSRAMa, mają moc bodajże 0,5W, gdy Philips i OSRAM mają 1W o ile mnie pamięć nie myli. Co do barwy, ja mam Philipsy o barwie 6700K, która teoretycznie powinna być już właściwie niebieskawa, natomiast są idealnie białe, nie za ciepłe i nie za zimne, na moje oko mają gdzieś 5000K. Czy w przypadku Neoluxa będzie tak samo, nie wiem, ale możliwe, że tak.

choody:
no ja w i30 mam te ledy prawie rok i zero problemow. jasne ze kazdy ma swoj rozum i wybiera co mu pasuje;) na barwe wsiatla nie moge marudzic jest jasno a nieraz jak ktos wsiadal to opinia byla k#@/@& ale ty masz tu jasno ;) wiec styknie;)

bobekos:
Dzięki panowie za odpowiedzi. Pomyślę i podejmę decyzję na dniach...:)

Denny4:
Podzielę się i Ja swoimi doświadczeniami.
Pół roku temu zakupiłem na aukcji Al...ro jedne z najtańszych ledów jakie znalazłem.
Kosztowały grosze bo od 1,50 - 3,50 zł za sztukę.
Zainstalowałem 3 w podsufitce, 2 pod nogami, jedną w schowku, 2 bagażnik, 2 tablica rejestracyjna. Łącznie 10 żarówek LED.
Jak do tej pory nic się z nimi nie dzieje.
Ściemniacz działa prawidłowo i płynnie wygasza i zapala oświetlenie.
Ani razu nie było choinki ani tym podobnych.

Inną sprawą jest ściemniacz zastosowany w danym aucie.
Istotne jest czy mamy sterowanie PWR czy napięciowe.
Przy napięciowym będą działy się szopki i LED będzie głupiał (migał, gasł, zapalał się na chwilę)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej