Autor Wątek: [ix35 EL] problem z kamerą cofania w moim ix35  (Przeczytany 14653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marko65

• Gość
[ix35 EL] problem z kamerą cofania w moim ix35
« dnia: 07 Kwiecień 2015, 16:23:06 »
Mam porblem.Od około 2 m-cy przy włączeniu kamery, w dolnej części ekrany, pojawia się  artefekat zasłaniający kawałek ekranu.Byłem z tym w serwisie,wymieniono kamerę(problem nie zniknął) i powiedziano mi że tak ma być.Proszę o pomoc-czy ktoś ma lub miał podobny problem?Czy istnieje rozwiązanie?
Załączam zdjęcie ekranu.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Kwiecień 2015, 18:29:50 »
Marko jeśli masz też ix35 to dodaj opis do podpisu w profilu jeśli tylko to napisz na PW do administratora o zmianę w profilu z SF SM na ix35.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Kwiecień 2015, 18:37:56 »
ewidentnie widać kawałek tablicy rejestracyjnej co oznacza, że obiektyw kamery jest za bardzo pochylony do dołu i łapie kawałek tablicy, ewentualnie to tablica jest odgięta i wchodzi na kawałek obrazu rejestrowanego przez obiektyw kamery..

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwiecień 2015, 20:52:39 »
mam tak samo. Zaczęło się od małego kawałka w narożniku a teraz to prawie numery mogę odczytać.
Zgłosiłem do serwisu i za tydzień odstawiam samochod na wymiane kamery. Mam nadzieje że u mnie rozwiąże to problem.
Dam znać jak poszło.

Offline DiMeteo24

• Giełda
Kamera cofania
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwiecień 2015, 12:29:51 »
Mamy za grube ramki od tablicy. Jak jak miałem belgijską tablicę nic nie było widać na naszej niestety jest na dole babol :)

wilkq

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Kwiecień 2015, 06:14:18 »
Cytat: "malarz"
na wymiane kamery. Mam nadzieje że u mnie rozwiąże to problem.
Dam znać jak poszło.

Też mam problem z kamerą obraz jest cały zamglony. Kamera jest czysta i nie widać z zewnątrz żadnych śmieci. Ale mam pytanko : ile  macie gwarancji  na kamerę - mój ix 35 jest z 2010 a w papierach czytałem że na sprzęt audio jest gwarancja dwuletnia. Czy Wam bez problemu wymieniają kamerę? W samochodach powyżej dwóch lat?

Dzióbel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwiecień 2015, 10:24:23 »
Mogło dojść do zmatowienia szkła/plastiku kamery tj. to ma miejsce z reflektorami.
Mogła też podejść woda i doszło do zaparowania soczewki.

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwiecień 2015, 10:28:57 »
Cytat: "DiMeteo24"
Mamy za grube ramki od tablicy. Jak jak miałem belgijską tablicę nic nie było widać na naszej niestety jest na dole babol :)

ja mam cały czas te sama tablice i widać ją coraz bardziej. Jak pisałem wcześniej, zgłosiłem to do serwisu i zakwalifikowali kamere do wymiany.

Cytat: "wilkq"
Ale mam pytanko : ile macie gwarancji na kamerę - mój ix 35 jest z 2010 a w papierach czytałem że na sprzęt audio jest gwarancja dwuletnia. Czy Wam bez problemu wymieniają kamerę? W samochodach powyżej dwóch lat?

kamera to nie jest chyba sprzed audio.

marko65

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Kwiecień 2015, 12:58:57 »
Jak wspomniałem kamera została wymieniona i nie dało to rezultatu.Spróbuję zmienić kąt zamonotowania kamerki.Dam znać co to dało

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Kwiecień 2015, 17:05:40 »
Jak zmienisz położenie kamery bedziesz miał fałszywy obraz linii, tak mi sie wydaje.

dodane
Po wymianie kamery. Niestety trochę tablicy widać. W serwisie twierdza że "ten typ tak ma".
Trzeba się przyzwyczaić  :cry:

Dzióbel

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Kwiecień 2015, 09:30:24 »
Dobrze, że nie dopłacałem do nawigacji :)

wilkq

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Kwiecień 2015, 21:18:59 »
Zadzwoniłem do serwisu - kamera ma 5 lat gwarancji. Wymieniona w poniedziałek - teraz mam ładny czysty obraz - z kawałkiem tablicy rejestracyjnej ;) ale można się przyzwyczaić. Przyznam się że jak kamerka słabo działała to jazda tyłem była cięższa ;) do dobrego się człowiek przyzwyczaja.

RaiiOlszt

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Kwiecień 2016, 13:23:04 »

Dodano: 2016-04-18, 13:23
Jestem po wymianie kamery. Odmówiła posłuszeństwa. Gwarancja na kamerkę 5 lat. po wymianie zauważyłem że jest bardzo słaba rozdzielczość obrazu. Nie oczekuję HD ale nawet krawędzie wyświetlane są z pixelami. Zgłosiłem to w serwisie, ale powiedzieli że zamontowali nową kamerę i tak ma być. Jak u was z jakością obrazu, czy przycina się obraz podczas cofania?

Offline wasylbar

• HKP
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Maj 2016, 15:43:51 »
Witam !!  ja mam tez problem z moja kamera od jakiegoś czasu w ogóle sie nie włączą daje na wsteczny i zero reakcji , tez tak mieliście ???
we wtorek jadę na przegląd do ASO  umówiony byłem  wcześniej ale o kamerze zapomniałem wspomnieć :)
czy długo czekaliście na wymianę tej kamery czy wymienią mi to od ręki ?

Offline arczimotor

• HKP
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Maj 2018, 16:57:27 »
Cześć,
mam podobny problem, od jakiegoś czasu kamera jakby się obniżyła.
Bardzo mocno widać na niej tablicę rejestracyjną
Czy u Was widok jest podobny?