Autor Wątek: [Matrix] Żarówki hyundai matrix  (Przeczytany 6616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kramer1

• HKP
  • **
[Matrix] Żarówki hyundai matrix
« dnia: 12 Marzec 2015, 10:58:04 »
Witam mam problem z wymianą żarówki postojowej w prawej lampie nie wiem jak się do tego zabrać, proszę o rade, przydałaby się instrukcja do wymiany pozostałych żarówek.Dzięki.

qba

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marzec 2015, 20:03:31 »
Kiedyś też się męczyłem z wymianą żarówek... ciasno i trudny dostęp. Najlepiej według mnie jest po prostu odkręcić dwie śrubki na lampie - wtedy wyciągamy cały reflektor, odkręcamy to czarne pokrętło (w przypadku postojówki to mniejsze pokrętło) i mamy łatwy dostęp. Nie trzeba wciskać i ocierać sobie ręki. P.S zaznaczam, że mam matrixa po face liftingu, ale myślę, że u Ciebie będzie podobnie.

Offline elektron1979

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Marzec 2015, 20:03:35 »
Najlepsze rozwiązanie to faktycznie odkręcić lampę. Bo po stronie co są przewody klimatyzacji to już w ogóle masakra.

Offline kramer1

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marzec 2015, 10:54:03 »
Dzięki właśnie tak zrobiłem.

Offline TomPL

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Grudzień 2018, 11:08:46 »
Po 3 latach w końcu musiałem wymienić H7 w prawej lampie - ale się namęczyłem! Wąsko, ciasno, ktoś z grubszą łapą nie ma szans...
I chciałem zapytać kolegów, jak to robicie, a tu czytam, że najłatwiej to... odkręcić reflektor  8-)

Offline TomPL

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Marzec 2019, 07:30:07 »
Cytat: "qba"
Kiedyś też się męczyłem z wymianą żarówek... ciasno i trudny dostęp. Najlepiej według mnie jest po prostu odkręcić dwie śrubki na lampie - wtedy wyciągamy cały reflektor, odkręcamy to czarne pokrętło (w przypadku postojówki to mniejsze pokrętło) i mamy łatwy dostęp. Nie trzeba wciskać i ocierać sobie ręki. P.S zaznaczam, że mam matrixa po face liftingu, ale myślę, że u Ciebie będzie podobnie.

Masz na myśli te 2 śrubki na tym, co trzyma reflektor od góry? Nie ma innych gdzieś od dołu albo jakichś zatrzasków?
Masakra z tą wymianą H7 a znowu mi się przepaliła  :evil: