Forum > Accent
[Accent MC] dziwne przeskakiwanie w trakcie skrętu
gordoon:
Czemu o kierownicy musisz pomyśleć ?? Wytarta ?
Ja swoją będę obszywać skórą :P
vivian80:
Nie w sensie, że może to coś w kierownicy tak przeskakuje. Przegub albo co... Sama nie wiem nie znam się na tym tyle co czytam w necie.
Uuuu... to kierowniczka będzie 1 klasa skórzana :mrgreen:
gordoon:
vivian80, Ahaa :P heh
corner:
--- Cytat: "vivian80" ---Jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi dziwnie przeskakiwać w czasie skrętu. Czuć to na kierownicy. Podjechałam do mojego mechanika ale nie stwierdził żadnych awarii w zawieszeniu ale doradził stację diagnostyczną. Na stacji stwierdzili, że w zasadzie to wszystko jest do wymiany typu sworzenie itp. po lewej stronie. Więc wróciłam do mechanika a on stwierdził, że stacja nawymyślała bo on nigdzie nie stwierdził luzów i coś tam. Ja mu wierzę to znajomy mechanik. Uznał, że może najwyżej trzeba zmienić końcówkę drążka i łożysko amortyzatora. Ale bez przekonania , że to własnie to powoduje te przeskoki. Tak więc uczyniliśmy. No i niestety dalej przeskakuje.
Ma ktoś z Was może doświadczenie z czymś takim lub ewentualnie pomysł co by to mogło być.
Z góry dzięki za info.
Pzdr
--- Koniec cytatu ---
Ja mialem to samo przy skrecie , wymienilem przegub i wsyzstko wrocilo do normy.
pozdr...
IgoReCzeK:
--- Cytat: "vivian80" ---Jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi dziwnie przeskakiwać w czasie skrętu. Czuć to na kierownicy.
--- Koniec cytatu ---
Hey! Poproś znajomego mechanika, by przejechał się z Tobą samochodem po łukach przy większej i mniejszej prędkości. Czasem wyczucie uszkodzonego przegubu na podnośniku jest niejednoznaczne. W ruchu wykrycie charakterystycznych stuków i drżenia kierownicy przy uszkodzonym przegubie, nie stanowi większego problemu. ;-) Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona