Forum > i30 FD
[i30] Jakie felgi?
guniak:
Clins ja na standartach 185 65 15 ale przy zakupie myślałem nad czymś większym. Spalanie po chipie takie samo lub ciutke mniejsze. Acha podeślij fotkę z tymi kapciami i ile cię kosztowały
sasek941:
--- Cytat: "Clins299" ---Siema ja do swojego i30 na jesień założyłem 17" z et 40 kapeć 225/50 Wszystko się mieściło na styk w obrysie samochodu (do amortyzatora jest luzu z 12 mm) wiec spokojnie jakby była możliwość to wybrał bym z et35. Koła by podeszły bliżej amotyzatora i schowały bardziej w nadkole. Musze oponki zmienić na węższe 205/50 bo brak mocy hehe.
Kolego Guniak i Tomszy a wy na jakich kapciach jeździcie?? I jak ze spalaniem po chipie
--- Koniec cytatu ---
Przy et35 wyszły by 0 5mm na zewnątrz względem et40.
bobekos:
Ja przy wyborze felg opierałem się na tej stronie między innymi... http://www.alcar.pl/3DKonfigurator/?lcs=rpkjdhla2a&country=pl;pl :)
Clins299:
sasek941 masz racje z tym ET na przyszłość brałbym z ET 45. Nie wiem jakie były oryginalne 17 w i30 mk1? .
Kolego felgi jeździły na Hondzie na rynek japoński i nic nie pisze po angielsku prócz jil via 620kg i długi napis z dalekiego wschodu, wiec może to jakiś chińczyk... Kupiłem za 700 zł z oponami które za 200zł już sprzedałem. Aktualnie szukam na lato 205/50 R17
E.T:
W związku z koniecznością zakupy letnich kół, podpowiedzcie proszę, czy i30cw FDH z G4FA (80.2 kW) poradzi sobie 205/55r16?
Jeśli tak, to jakie parametry miały OEMowe felgi 16"?
Nawigacja
[#] Następna strona