Autor Wątek: [Elantra MD] [Elantra MD] Podświetlenie schowka pasażera  (Przeczytany 4945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martinfr

• Giełda
[Elantra MD] Podświetlenie schowka pasażera
« dnia: 09 Marzec 2015, 12:42:47 »
Witam,
prezentuję prosty i tani patent (nie mój - znaleziony na forum innej marki) na niewątpliwy luksus posiadania podświetlenia schowka w naszych Elantrach.
Zakupujemy w IKEA za 59,99 lampkę do podświetlenia szuflady (IKEA-DIODER), lub tańszy "zamiennik" za 24,99 zł aktualnie do zakupienia w Biedronce.
Czas na montaż - 30 sekund, z czego 20 sekund to radość z efektów montażu  :-D

Działa idealnie. Lampka zapala się po otwarciu schowka i gaśnie po 15 sekundach.
Bez wiercenia, bez kabli, bez obawy o utratę gwarancji...  :-)
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 12:52:10 przez Brt »

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marzec 2015, 13:01:15 »
Elantry z 2014 roku nie mają oświetlenia w schowkach?? Nie wierzę.

Offline martinfr

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marzec 2015, 13:07:54 »
Nie mają, nawet w wersji Style za ca 80 kpln... :-/  Widać rynek amerykański i Daleki Wschód nie ma takich potrzeb. Rodzina "i" na Europę podświetlenie ma (od i30 w górę, o ile sie nie mylę...).

Wymazanie cytatu. tekla

Offline tekla

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Marzec 2015, 13:30:08 »
No to mnie zaskoczyłeś.
Jak moja trzynaście lat starsza Eleonora ma, to już myślałam, że dalej to powinien być standard. W sumie to drobiazg, ale bardzo pomocny.

Chociaż Eleonora to jest jakaś wersja superwypas, więc chyba nie powinnam innych aut według jej miary mierzyć. Jak sąsiad dwa lata temu kupił Insignię za ciężką kasę i okazało się, że nie ma połowy tych rzeczy, co ja, to też się zdziwiłam.
Życie pasmem zdziwień.

Offline martinfr

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Marzec 2015, 13:57:24 »
No tak, a już zastanawiam się nad oddaniem schowka do flokowania. W 2014 roku, standardem Hyundaia dla schowka w samochodzie za 80 tys zł jest goły plastik...
Mój stary Rover 200 z 1999 miał i flok i lampkę...

Ale za to tylna kanapa ogrzewana!  :-P  Szkoda, że zimy mamy ostatnio łagodne...  :cry:

Offline tekla

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Marzec 2015, 19:14:11 »
Goły plastik łatwiej w czystości utrzymać, to nie jest takie złe. Poza tym schowka nie trzymasz ciągle otwartego i nie patrzysz na niego cały czas, więc ten brak flokowania nie razi po oczach. Ja bym nie obijała.

Przypomniałeś mi, że mi się ogrzewanie fotela pasażera zepsuło. Dzięki, zabrać by się za to trzeba :P
Ogrzewanie tylej kanapy w ogóle by mnie nie interesowało, w zasadzie tylna kanapa mnie nie interesuje, bo na moje potrzeby mogłabym mieć auto dwuosobowe.
Jeśli na siedzeniach jest skóra, to ogrzewanie może się przydać nie tylko zimą. Skóra się mocno wychładza, brr. Ja jestem strasznym zmarźluchem, więc ogrzewany fotel to wielki ratunek i wcale mi ciężkiej zimy nie potrzeba :P

Offline martinfr

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Marzec 2015, 22:45:49 »
Czyszczenie floka sprowadza się do użycia szczotki z miękkim włosiem, ewentualnie odkurzacza. A niewątpliwą zaletą jest brak w trakcie jazdy stuków-puków gratów tam przechowywanych...

Offline tekla

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marzec 2015, 13:34:08 »
No tak, zależy jeszcze ile i jakie się graty trzyma, mogą stukać.