Autor Wątek: Scoupe ciezszy niz w fabrycznych danych  (Przeczytany 3429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maspex

• Gość
Scoupe ciezszy niz w fabrycznych danych
« dnia: 05 Sierpień 2008, 21:21:17 »
Witam,
dzisiaj mialem okazje zwazyc swoje scoupe,zupelnie przez przypadek(wjezdzalem do firmy gdzie skupuja zboze i tam cyfrowa waga na wjezdzie jest) wynik......1080kg :shock: fabrycznie chyba 970kg jest ....autko bez klimy,kola fabryka,kolo zapasowe wywalone , ja waze 78kg,nic wiecej w aucie nie bylo. Te 970kg chyba z radiem i fabrycznymi glosnikami sie liczy ? Aha -benzynki bylo juz przy E czyli max 10litrow...to dalej gdzies 20kg za duzo :-P

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpień 2008, 22:24:51 »
A syf a bród, to już 5 KG, a wymieniane części na nieoryginalne ze 2 KG, może coś miałeś w bagażniku liczmy 2 KG, a może Hyundai się pomylił :P

maspex

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Sierpień 2008, 08:48:16 »
No i brak katalizatora ;-) a autko odkurzane pare dni wczesniej to syfu niema :-D Bagaznik ZERO bo zamiast siebie odchudzac,wywalam wszystko z autka

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Sierpień 2008, 09:05:18 »
A masz gaz? Wygłuszenie auta?

A poza tym wagi najazdowe dla aut ciężarowych wcale nie są dokładne. Tam się liczy tona a nie 50 kg.
Kiedyś wywoziłem śmieci na wysypisko i też musiałem wjechać na wagę. Wracając na pusto waga pokazała więcej niż przy wjeździe :mrgreen:

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Sierpień 2008, 00:27:13 »
Cytat: "maspex"
mialem okazje zwazyc swoje scoupe,zupelnie przez przypadek(wjezdzalem do firmy gdzie skupuja zboze i tam cyfrowa waga na wjezdzie jest) wynik......1080kg :shock:

20kg. na takiej wadze to tyle co nic. Tego typu wagi nie są dokładne co do jednego kilograma, błędy pomiarowe typu 20 czy 50kg. są tolerowane.

Kucol

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marzec 2009, 14:28:39 »
u mnie na podobnej wadze pokazało 1040 kg Wersja gt

gt115pssss

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marzec 2009, 10:31:17 »
a moze szpachla, dodatkowy lakier. wszystko jest mozliwe
ja bym obstawial przeklamania wagi

harabin

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Marzec 2009, 15:50:59 »
błoto i wszystkie brudy które osiadają się na podwoziu tez trzeba brać pod uwagę. W progach się nawet sporo osadza nie mówiąc o innych punktach podwozia.

Tigersoft

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Kwiecień 2009, 21:44:53 »
Nagar na tłokach, zaworach, brud w wydechu, syf w bieżniku opon, dywaniki na podłodze :P