Forum > i30 FD

[i30CW] Cieknie w bagażniku

(1/5) > >>

mccrash:
Mam problem w i30cw z 2008, na macie w bagażniku miałem parę razy trochę wody. Myślałem że to np po myjce ciśnienie gdzieś przeciskać wodę przez uszczelkę, ale dzisiaj udało mi się namierzyć.
Cieknie spod plastiku na tapicerkę przy prawym słupku.
Co może być przyczyną?
Jak rozbroić tą okładzinę?

Zauważyłem też że antena jak się ją lekko odegnie nie przylega do dachu - czy to należy uszczelnić? Czy to może mieć związek?

// edit

Zmniejszyłem nieco zdjęcie - bo pisałem wczoraj z telefonu i nie miałem jak. Ale do rzeczy - bo mam kilka przemyśleń. Przyglądnąłem się dzisiaj (zaciek oczywiście przesechł) i nasunęły mi się dwie przyczyny - zatem czy możliwe jest aby przyczyną było:
- podciekanie wody po uszczelkę przy przewodach (dodałem zdjęcie dla uściślenia)?
- podciekanie wody od strony lampy?
Jeśli moje teorie są zupełnie bez sensu - będę wdzięczny za uświadomienie mnie.

ed. literówka w tytule. tekla

wader11:
Uszczelniłem te przepusty elektryki oba ale dalej cieknie.... musze chyba rozebrac tapicerke zeby zobaczyc skad pocieka. Ktos ma rysunki jak demontowac ?   Nadmienie ze wydaje mi sie ze zacieka z prawej strony ( pasażer ) bo mokro zaczyna sie wlasnie z tej strony .
Pozdrawiam

bobekos:
...może zobacz uszczelki wokół klapy bagażnika?

weuek:
W fokusach kombi ten sam problem spowodowany jest pęknięciem masy uszczelniającej łączenie blach karoserii (gdzie dach spotyka się z bokiem). Jest to przykryte plastikową listwą, więc nie widać.
Też najpierw wszyscy stawiają na uszczelki.

arni_23:
Masz wersję CW, więc prawdopodobnie masz też relingi dachowe,
ja bym sprawdził stan uszczelki pod relingiem.
Kiedyś w fokusie tak miałem, podłoga była mokra a we wnęce koła zapasowego była woda, niewiele ale zawsze coś, ciekło po prawym tylnym słupku właśnie. Myślę, że warto zajrzeć pod podsufitkę i zobaczyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej