Forum > i30 FD
[i30CW] Cieknie w bagażniku
wader11:
A wie ktos jak zdemontować ten reling - bo przypuszczam ze to od niego . Uszczelki sa ok wokol relingu - nie widze peknieć ..
Jakies wskazówki jak zdemontować podsufitke i ten reling ?
Pozdrawiam
arni_23:
ja też nie widziałem pęknięć uszczelki, ktoś po prostu złapał za reling i pobujał autem, od tego momentu podciekało, w Fokusie reling przykręcany był od dołu, wystarczyło delikatnie dokręcić i przestało. Nie twierdzę, że u Ciebie to właśnie reling może być przyczyną, jednakże warto zajrzeć pod podsufitkę i rozeznać się, gdzie jest przyczyna, zanim zaczną blachy korodować.
wader11:
Nigdy tego nie robiłem a przypuszczam ze to reling... Ma padać w sobotę/niedzielę to się przyjrze... Lałem po dachu szlaufem no i nic nie ciekło .... dziwne lałem 15 minut i nic... Poczekam na deszcze..... poproszę o poradę jak zajrzeć pod podsufitkę ? jak to odchylić/rozebrać aby nie połamać czegoś ...
[ Dodano: 2017-03-19, 19:26 ]
MOkro jest juz pod tym plastikiem slupka po stronie pasażera. Chyba oddam to do warsztatu bo za cholere nie chce tego demontowac żeby nie pourywać zaczepów.
Pozdrawiam
wader11:
Sugerujac się bliźniaczym modelem :
http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=113&t=9119
stwiierdzilem ze wlasnie to cieknie :) w poniedziałek jadę na klejenie i po pierwszysch deszczach dam znac.
Pozdrawiam
GrzeMoni:
Czy koledze udało się wyeliminować problem przecieku przez mała szybkę?
Robiłeś to w warsztacie czy w serwisie szyb?
Nawigacja
[#] Następna strona