Autor Wątek: [Accent X3] elektryka plus dwa inne pytanka  (Przeczytany 3429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

daniellock

• Gość
[Accent X3] elektryka plus dwa inne pytanka
« dnia: 03 Marzec 2015, 06:54:11 »
Witam serdecznie mam problem z elektryka w accencie otoz na wolnych obrotach gdy przy zapalonych swiatlach mijania wlacze podgrzewanie tylnej szyby obroty spadaja do 500 podobnie gdy podglosnie radio w rytm muzyki obroty spadaja akumulator nowy alternator po kompletnej regeneracji. Nastepnie problem z obrotomierzem chodzi nagle przestaje pokazywac gdy wlacze kierunek to zacznie wskazowka skskac w rytm kierunkowskazu ogolnie raz pokazuje obroty a raz nie. Nie pokazuje mi poziomu paliwa w baku. Na lpg jak dlugo pracuje na wolnych obrotach po dodaniu gazu wejdzie na obroty nastepnie po puszczeniu gazu zgasnie.
A teraz z innej beczki czy fotele od hyundaia coupe przednie podejda do accenta?
Czy felgi 17cali jakie musialyby spelniac parametry zeby weszly do accenta mialem kiedys 17 na hyundaia s-coupe gt wygladal cudnie.

Offline niebieskiultras

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marzec 2015, 17:01:56 »
temat felg był na forum

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6247&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1500

odnośnie elektryki

wygląda na zaniki/przebicia napięcia .

przemierz jakie masz ładowanie
 bo może nie wymienili regulatora napięcia przy regeneracji . ewentualnie pasek za luźny jest .

wyjmij licznik i zobacz połączenia być może coś luźnego jest lub ktoś robił swap zegarów i coś poknocił .

daniellock

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Marzec 2015, 17:23:18 »
Zegar fabryczny z obrotomierzem co do alternatora wszystko bylo robione mierzylem jest ok nie ma skokow

Offline niebieskiultras

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Marzec 2015, 20:57:44 »
z obrotomierzem to może ci mieszać impulsator

a z alternatorem to nie wiem .

albo masz duże obciążenie przy załączeniu radia i ogrzewania i alternator nie nadążą - luźny pasek
albo coś jest pokićkane z elektryką

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Marzec 2015, 20:59:19 »
Daniel tak na przyszłość jeden problem jeden temat.

daniellock

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Marzec 2015, 23:33:38 »
Pasek naciagniety tak jak powinien dzieje sie tak nie tylko z ogrzewaniem szyby czy radiem ale kazde elektryczne urzadzenie podczas wlaczenia ma wplyw na obroty mozliwe ze gdzies masa na silniku lub w kabinie ta z glowniejszych zasniedziala? Na razie nie mam czasu ale w sobote bede chcial sie tym zajac