Forum > Lantra
Problem z prowadnicą szyby
BartBartez:
Problem z "kantowaniem" szyby nie jest winą podnośnika tylko źle wyregulowanych prowadnic(za szeroko rozstawione). Miałem to samo w Scoupe. Podnośnik możesz śmiało kupić
Kaluzny15:
Aha. Dzięki za odpowiedz. Domyślałem się że kantowanie szyby może właśnie być przyczyną źle wyregulowanej prowadnicy. Mam na oku jeszcze parę innych ofert więc wybiorę najatrakcyjniejszą. Pozdrawiam.
skubiak:
Witam
mam podobny przypadek i niestety po rozebraniu wszystkiego w drzwiach okazało się ze prowadnica szyby ta przy lusterku jest w rozpadzie i szyba niema po czym iść prosto
jokansen:
W mojej Lantrze prowadnice są mocno skorodowane. Hyundai się nie popisał z doborem materiałów w tym miejscu auta.
Pozdrawiam
IgoReCzeK:
--- Cytat: "jokansen" ---W mojej Lantrze prowadnice są mocno skorodowane
--- Koniec cytatu ---
Witam. Na szczęście koszt zakupu oryginalnych prowadnic nie jest wysoki, a skoro mnie się udało je samodzielnie wymienić w Accencie, to pewnie i Wam się uda. Wbrew pozorom nie jest to aż takie trudne, tylko wymaga cierpliwości w demontażu tapicerki przy drzwiach ( tak zwanych boczków ). Jest również okazja sprawdzić stan linek podnośnika do szyb i ewentualnie je przesmarować przed zimą ( zanim ewentualnie przymarzną i pękną ). Pozdrawiam Igor.
Nawigacja
[#] Następna strona