Forum > Lantra

Problem z prowadnicą szyby

(1/3) > >>

Kaluzny15:
Witam. Ostatnio poszukuje podnośnika elektrycznego do hyundaia elantry. Natrafiłem na aukcje internetową na której jest podnośnik w przystępnej cenie ale niestety ma jedną wadę bo "kantuje" szybę podczas zamykania. I tu jest moje pytanie gdyż od sprzedawcy usłyszałem że pewne modele miały takie zjawisko po którymś tam roku produkcji. Ja osobiście w wersji nadwozia j2 z roku 1996 nie miałem takiego zjawiska. A czy wy zauważyliście w waszych elantrach takie zjawisko? I czy rozwiązaliście jakoś ten problem. Pozdrawiam.

roofus:
co to znaczy kantuje?

Kaluzny15:
To znaczy że jak podnosi się szyba to łapie uszczelkę i idzie jak by pod kątem szyba. Szyba wcina uszczelkę i wtedy jest ryzyko uszkodzenia prowadnicy. Wyczytałem gdzieś że może to być przyczyną złego umocowania prowadnicy do drzwi (za lekkie lub za mocne przykręcenie) jeżeli oczywiście szyna jest w 100% sprawna.

roofus:
Nie sadze zeby takie modele z "kantujaca" szyba wychodzily seryjnie cos ten sprzedawca robi cie w balona.
Poszukaj na allegro, niekoniecznie w dedykowanych aukcjach a w tych gdzie pisza ze maja cala lanterke na czesci, to i ta czesc zdemontuja i wysla

Pozdrawiam

Kaluzny15:
Aha. Też tak myślałem. Dzięki za odpowiedz. Poszukam u innych sprzedawców. Przeważnie jak mają w dobrej cenie to już ich nie ma hehe. Ale mam czas do jesieni by ją wymienić to się może coś sensownego trafi jeszcze przez ten okres.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej