Autor Wątek: [i30CW] Wibracje deski rozdzielczej/podszybia przy około 300  (Przeczytany 5496 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grinch

• Giełda
Cześć,

czy u Was występuje wibracja podszybia (od wewnątrz auta) / deski rozdzielczej bliżej szyby w momencie osiągnięcia przez silnik obrotów około 3000obr/min? Powyżej mniej słyszalne poniżej 3000 zanika..

Hałas dochodzi z okolicy podszybia - problem zaobserwowany w dwóch hyundaiach z 2011 roku wersja CW.

Agvan

• Gość
[i30CW] Wibracje deski rozdzielczej/podszybia przy około 3000obr/min
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Luty 2015, 12:40:37 »
Cześć,
Mam to samo przy tych obrotach, ale nie jestem pewien czy to nie jest lusterko? Poniżej i powyżej kompletnie zanika. Jak dotykam lusterka to czasami ustaje, więc albo są 2 źródła tych wibracji albo już sam nie wiem  :shock:. Tak czy siak cholernie wkurzające  :evil:
Pozdrawiam

Offline dario_79

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Luty 2015, 20:48:49 »
Ja miałem wibracje przy jakieś 2200obr/min. Szukałem chyba z tydzień. Okazało się, że pod nogami pasożyta wchodził w drgania plastik tunelu, gdyż najzwyczajniej w świecie popuściła, UWAGA: plastikowa  :lol:  śrubka w kołku, który i tak był luźny. Podłożenie w tym miejscu (górna krawędź tunelu) cienkiego kawałka gąbki i dokręcenie śrubki dało ulgę moim uszom. :) A zagadkę rozwiązałem przypadkowo, gdy robiłem podświetlenie podłogi :)

Offline grinch

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Marzec 2015, 12:16:23 »
Czesc.
Zdecydowanie nie jest to tunel, odglos brzeczenia pochodzi z podszybia, niestety dociskanie podszybia nie wiele zmienia w tej materii.

Ktos jeszcze moze pomoc?

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwiecień 2015, 19:45:51 »
Miał ktoś problem z trzeszczącym elementem na drzwiach z tyłu (pod szybą)? Chodzi mi o to pod szybą...

Offline choody

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwiecień 2015, 21:07:39 »
u mnie od ok 2000-3000 trzeszczało i okazało się ze to lusterko wpada w wibracje. zablokowałem i jest cicho i spokojnie :) przy każdych obrotach.