Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Centralny zamek nawala
cruel:
Powyżej 20km/h zamki same się blokują.
Jeśli tak się u Ciebie nie dzieje, to serwis to może aktywować.
tomko04:
ja też fabrycznie miałem tą opcję wyłączoną. Podczas przeglądu w serwisie załączyli i jest już ok. Po przekroczeniu 20 km/h drzwi blokują się.
olo1300:
Witam ok kilku dni zauważyłem dziwny problem z centralnym zamkiem. Po rozpoczęciu jazdy i osiągnieciu odpowiedniej prędkości zamki w drzwiach standardowo zamykają się / ryglują. Losowo zdarza się ,że po ruszeniu autem słychać trzykrotną próbę zamknięcia zamków po czym ryglują się wszystkie drzwi oprócz tylnych lewych. Analogiczna sytuacja ma miejsce przy próbie zamknięcia samochodu z pilota. Naciskanie przycisku sterowania otwieraniem i zamykaniem zamków również przynosi efekt tylko dla trzech drzwi. Aby przywrócić normalną pracę zamków wystarczy otworzyć felerne drzwi kilkukrotnie zamknąć i otworzyć i potem przez jakiś czas jest ok. Takie sytuacje występują losowo. Zastanawiałem się nad włącznikiem znajdującym się na słupku/progu (tym który jest dociskany przy zamknięciu drzwi), lub siłownikiem centralnego zamka. Może ktoś z kolegów miał podobny problem lub jakiś pomysł.
nomi9:
Witam
Jedną z przyczyn jest przełamany przewód w wiązce między słupkiem a drzwiami wystarczy zsunąć charmonijkową przelotkę i kolejno z wyczuciem pociągać za przewody.
Powodzenia
olo1300:
Dziękuję serdecznie kolego , jutro sprawdzę i dam znać pozdr.
Nawigacja
[#] Następna strona