Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Centralny zamek nawala
tatanka:
Witam.
Auto mam od miesiąca.
Początkowo tego problemu nie zauważałem.
Gdy otwieram auto z pilota nie otwiera się bagażnik, muszę dodatkowo przytrzymać środkowy przycisk na pilocie aby otworzyć bagażnik. Po zamknięciu bagażnik się zatrzaskuje i ponownie muszę odryglować go z pilota...
Kolejny problem jest taki, że gdy wyciągam kluczyk ze stacyjki to automatycznie centralny zamek otwiera wszystkie zamki (mimo, że są otwarte)
Powiedzcie proszę czy mieliście może takie problemy?
Czy te opcje są może programowalne?
Czięki za pomoc.
jacek2:
Myślę że tylko serwis może ci pomóc. U mnie czasami też jest problem z otworzeniem klapy bagażnika, ale pojawia się to np przy doładowywaniu akumulatora, bądź przy rozruchu auta, gdy aku jest bardzo słaby (cierpię na gó...ny akumulator, który szybko się rozładowuje :evil: :evil: )
Zibi:
Zamki w drzwiach i bagażniku blokują się przy pewnej prędkości, gdy wyłączam silnik i wyjmuje kluczyk ze stacyjki słyszę jak blokady się zwalniają. To standard.
santa claus:
tatanka jakim autem jeździsz? W podpisie masz ix35 z 2000 :shock: wyślij info do administratora o zmianę danych.
Czytam i nie wierzę co czytam. Macie przecież młode auta i już takie problemy Mój SF ma 10 lat i centralny działa bez problemów, mam jescze auto innej marki z 2000 roku i centralny również działa ja z chwilą zakupu.
tatanka:
Moje auto jest z 2010 roku, wersja comfort.
Co do zamykania zamków przy większej prędkości to pierwsze słyszę. Auto ma przycisk zamykania zamków i on steruje otwarciem/zamknięciem.
Nie ma też wzmianki o takiej automatyce w instrukcji obsługi?
Nawigacja
[#] Następna strona