Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[1.6 G4ED] Jaka instalacja najlepsza?
robaszek127:
Nie zakładaj brc tylko staga. Sam mam brc i to jest firma gdzie wszystko jest drogie, mało kto to robi bo wszędzie montują stagi. Nawet w autoryzowanym punkcie nie potrafili mi brc 24 zaprogramować drugiego komputera bo nie mięli mapsensora starego typu. A nowy komp ponad 900.
Do staga zakładasz listwę i dowolne wtryski. Do tego kabelkiem ustawisz jak się znasz wszystko.
Teraz siadł mi wtrysk brc niebieski. Nowy 240zł gdzie gdybym miał staga dobry wtryskiwacz mozna kupić za 80zł.
BRC to droga firma i przereklamowana tak jak Pince.
Włożysz staga 300 plus dobre wtryski i będzie śmigać, Skoro na takim czymś lata od lat leon 1.8T 180KM więc i 1.6 będzie też.
Tosiek:
--- Cytat: "Marcin" --- może dlatego że mam kolektor plastikowy, na moje pytanie dlaczego nie ściągają odpowiedzieli że mają super wiertła które nie wrzucają opiłków do środka
--- Koniec cytatu ---
Fizyki nie oszukasz, wiertło z zasady swojego działania tworzy wióry i dość ostre krawędzie. Po prostu zasysają czymś wióry na bieżąco podczas wiercenia oraz najprawdopodobniej odkurzają również kolektor w środku po wykonaniu otworu, a cała reszta drobnych wiórków pójdzie w wydech, lub po tulei cylindra. Podczas gwintowania również powstają wióry, też mają super gwintowniki? Ważne, żeby na koniec wszystko było czyste i tyle.
Pozdrawiam,
SylwesterS:
W GZW Zbrosławice zamontujesz do swojego autka instalacje nieprzekraczającą 3tyś.zł za sterownik-Staga QBOX,wtryskiwacze-HANA 2000,reduktor-MagicIII EVO2,bez lubryfikatora,ale za to z porządnie wystrojoną instalacją pod obciążeniem,do tego masz gwarancję do wyboru-100tyś.km bez limitu czasu lub 3 lata bez limitu km-jest to jedyna taka gwarancja w PL nie od producenta.Na życzenie fota ze ściągniętego kolektora.
Marcin:
dzięki SylwetsterS, Zbrosławice to daleko, wybór padł na Dar-Gaz kuczewola, stag qbox, wtryskiwacze hany, węże parkera, tylko reduktora nie pamiętam, jeszcze gazu nie założyłem, jestem w fazie testów czy stać mnie na 95, zobaczymy, pozdrawiam
[ Dodano: 2015-03-30, 17:51 ]
właśnie założyłem gaz do swojego hyundaia, zakładałem u Dar-Gaz, Kuczewola koło Kalisza, koszt 2650 zł, Stag QBOX PLUS, wtryski Barracuda, węże parker, reduktor KME TUR, wlew pod klapą wlewu paliwa butla w miejscu koła zapasowego.
c-matix:
No i jakie masz spalania na tym gazie ???
Nawigacja
[#] Następna strona