Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[1.6 G4ED] Jaka instalacja najlepsza?

(1/3) > >>

Marcin:
Witam, może niepotrzebnie zakładam nowy post, ale nie znalazłem aby ktoś miał w Elantrze 1.6 G4ED założoną instalację gazową. Myślę o założeniu jej do mojego Hyundaia, ale nie wiem czy ten silnik toleruje gaz, a jeśli tak jakie najlepsze części założyć, będę wdzięczny za pomoc.

ed. literówka. tekla

pterodaktyl:
Witam
Słabo czytasz....
Generalnie opisano tu mnóstwo instalacji, do Twojego silnika także.
Pozdrawiam i miłej lektury życzę

Marcin:
dzięki pterodaktyl, chociaż ktoś się odezwał, tak więc muszę poszukać, moje pytanie nie wzięło się z byle czego, akurat analfabetą wtórnym nie jestem, ale nie rozumiem logiki pewnych postów, i tyle,
dzięki i pozdrawiam

kosmos2011:
Ten silnik był montowany również w Coupe.

http://www.forum.hyundaicoupe.pl/viewforum.php?f=32

Marcin:
dzięki kosmos za podrzucenie linka, dzisiaj pojeździłem trochę po gazownikach w Kaliszu i okolicach, w Luna k/kalisza Brzezie na ulicy Leśnej, proponują mi instalację w całości BRC za 2900 zł, jak zdążę do końca lutego 200 zł dają rabatu, dowiedziałem się również że nie ściągają kolektora chyba że jest trudne dojście, co się zdziwiłem bo ogólnie na forach jest ten zakład polecany i że zawsze ściągają kolektor, ale cóż może dlatego że mam kolektor plastikowy, na moje pytanie dlaczego nie ściągają odpowiedzieli że mają super wiertła które nie wrzucają opiłków do środka, jest również ciekawy zakład w Kaliszu za ulicy Południowej, tam instalka Brc 2800 zł i tam ściągają kolektor, planuje jeszcze podjechać do Dar-gaz w Kuczewola

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej