Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wymiana łożyska z przodu.

<< < (2/7) > >>

zkit:
Dzięki za pomoc, a co myślisz o łożysku NTY

kosmos2011:
Nie mam wiedzy na temat tej firmy lecz kieruje się zasadą że jeżeli jest dostępny oryginał (taki sam produkt tylko bez loga Hyundai) to taki wybieram.

zkit:
Mam jeszcze czas na zastanowienie, a tak naprawdę to naprawiając we własnym zakresie można zaoszczędzić i założyć lepsze łożyska. W lutym zakup, a jak się ociepli, najazd, prasa, pomoc brata, czteropak i po 4 godzinach zrobione obie strony.

[ Dodano: 2015-03-05, 20:28 ]
Jestem już po wymianie. To łożysko ma pierścień zewnętrzny o wysokości 39 mm a wewnętrzny o wysokości 41 mm. Zgodnie z podanym nr OEM wszystko pasowało.

Jeszcze pytanie do kolegi Kosmos2011, jaki nr OEM łożyska na tył do mojego. Czy kupię samo łożysko czy też razem z piastą.

kosmos2011:
Olo może być łożysko za 101 pln  :-D

W linku jest łożysko NTY KLP-HY-509K lecz na zdjęciu widać Iljin IJ111003 czyli tak jak w oryginale. Spytaj sprzedawcę czy sprzedaje to co na zdjęciu.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6009237313

Piotrek50501:
Witam,
W ciągu ostatnich dni wymienilem sprzęgło, klocki hamulcowe przód oraz łożysko lewe bo strasznie huczało. Teraz po tej naprawie łożysko lewe dalej huczy choć znacznie mniej. Czy możliwe jest, że zrobilem coś nie tak? Jest możliwe, że np za mocno skręciłem? łożysko nowe firmy Ashika. Huczenie objawia się tym, że jak jadę prosto  to huczy, jak skręcam w prawo to się nasila a jak w lewo to cichnie.

Dodam tylko że dokręcając koło dosyć konkretnie je dokręciłem przez rurę. Tak powinno się robić bo nie mam pewności? Do jakiego momentu powinienem je dokręcać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej