Forum > Accent

Sonda lambda - wymiana i jej tańsze zamienniki - Accent '00

(1/3) > >>

corner:
Witam szukam zamiennika tej sondy bo orginal to ponad 200 zl moze ktos posiada linki do sklepow w sieci np; allegro , chodzi mi o nowe, bo uzywki to nie jestem zbyt pewien jak dlugo potrzyma.
pozdra...

[ Komentarz dodany przez: weryfikator.kont: 2010-01-13, 17:52 ]
Poprawa tytułu i uzupełnienie jego opisu.

kpawel:
Kupuj oryginał, bo
- na pewno będzie pracował poprawnie i długo
- jest to komplet z wtyczka
- nie ma dużej oszczędności w stosunku do zmieników
- cena 290zł w IC

wtom:
kolego sondy dla producentów aut robią dwie firmy: bosch i NGK i te same kupujesz jako uniwersalne na allegro za pół ceny, więc o jakich zamiennikach piszesz :-P

corner:

--- Cytat: "wtom" ---kolego sondy dla producentów aut robią dwie firmy: bosch i NGK i te same kupujesz jako uniwersalne na allegro za pół ceny, więc o jakich zamiennikach piszesz :-P
--- Koniec cytatu ---

Witam, wlasnie chodzi mi o te zamienniki za poł ceny ,czy lepiej kupic orginal, jak pisal kolega wyzej w:->
pozdr..

Rafal:
Kolego, ja w swoim Accencie założyłem zamiennik (NGK) i chodzi doskonale.

Różnica jest taka (według mnie), że kupując zamiennik musisz dołożyć trochę więcej własnej roboty a mianowicie: wtyczkę od starej sondy trzeba odpowiednio odciąć i zamontować do zamiennika- wg załączonej instrukcji (elementy łączeniowe dostaniesz razem z zamiennikiem).

W obydwu sytuacjach, przy wymianie sond niezbędny jest klucz do odkręcania sondy- koszt ok 40zł na allegro (ja wymieniłem bez użycia klucza - ale nie polecam).
Powodzenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej